Az agytorna a gondolkodás iskolájának legfontosabb tantárgya. Az elme tréningezése során képekkel, betűkkel és számokkal is játszunk. Ezek a rejtvények sok fejtörést okoznak.

Ez ám a kemény dió!

Néha igazi agyrémnek tűnik egy-egy fejtörő mutatvány. A logikai rébusz minden fajtája nagy kihívás, megfejtéséhez tényleg pihent agyra van szükség.

t

Mire jó az agytorna?

A problémamegoldás fontos része a korai tanulásnak. Vele együtt fejlődik a kommunikáció és a gondolkodás képessége is. Mindezek fejlesztését segítik az agytornásztató rébuszok.

A logika próbája

Az összefüggéseket feltáró logikai gondolkodást ösztönző fejtörők hasznos és szórakoztató időtöltést kínálnak. Az agytorna sokfélesége lenyűgöző, például kép- és számrejtvény, betűrébusz, titkosírás, kódfejtés is szerepel a kínálatban.

A rejtvénykirály fejtornája

A rejtvénykirály fejtornája A Sicc

Grätzer József elismerésként kapta a rejtvénykirály nevet...
bővebben

Ajánlatunk

Az agytorna Tapsi világában is főszereplő:

Tapsi játékos világában az agyat tornásztató rejtvények rendkívül változatosak. Nem is csoda, hiszen a rejtvényfajták szinte mindegyike ötvözhető agytornával. Akár azt is mondhatnánk: nem önálló kategória, hiszen, hiszen különböző környezetben jelenik fel. A legtöbbször beágyazódik betűrejtvénybe, számrejtvénybe vagy éppen képrejtvény ad otthont számára. Mindezek vegyítése nagyban támogatja az agytorna sokszínűségét.

Szellemi sport az agytorna

Ezek a rejtvények első ránézésre fura figurák és talán idegenkedve közelítesz hozzájuk. Pedig a különleges rébuszok megfejtése közben az akadályok leküzdése szellemi sport a javából: frissítő agytorna, a gondolkodás iskolája. Ebben az iskolában elsősorban a 6-14 éves gyerekek számára kínálunk hasznos és szórakoztató agytornát.

Ez a szórakoztató szellemi sport Tapsi világában is fontos szereplő a játékosok között. Szállj ringbe te is az agytorna versenyen!

Képrejtvény és betűrébusz

Rébusz képekkel és betűkkel. A kogika  mellett a fantáziát is alaposan próbára teszi.
bővebben...

 

Szólánc

Szókincsgyarapító játék, sokféle változatban.
bővebben...

 

Betűválogató

Honnan és hogyan válogatod a betűket értelmes szavakká, mondatokká?
bővebben...

 

Kiszámolós

Ismerkedés a számjegyekkel, gondolkodásra ösztönző játék a számokkal,
bővebben...

 

Sudoku

A népszerű fejtörőt nem csak számokkal, betűkkel és képekkel is játszuk.
bővebben...

 

Kakuro

A számkeresztrejtvény különleges fajtája, a Tapsiban saját, egyedi kivitelben.
bővebben...

 

Titkosírás

Titkosított üzenetek megfejtése és egyéb játékos kódfejtés.
bővebben...

 

Kakukktojás

Ami nem illik a többi közé. Végtelen sok  lehetőség.
bővebben...

 

Betűmozaik

Honnan és hogyan válogatod a betűket értelmes szavakká, mondatokká?
bővebben...

 

Egyvonalas rajz

Logikai erőpróba: ábrák egyetlen vonallal, a ceruza felemelése nélkül. 
bővebben...

 

angolul játszunk

A Tapsi Holiday az első hazai angol-magyar kétnyelvű  rejtvénymagazin. 
bővebben...

 

Az agytorna csoportos foglalkozások alkalmával jó lehetőséget kínál a kreativitás, a logikai és kombinációs készség felmérésére, amennyiben versenyeztetés beiktatásával, időre végzik a feladatot a nebulók. Erre kiválóan alkalmasak letölthető gyűjteményes kiadványaink, amelyek jól szolgálják a hasznos időtöltést és a játékos készségfejlesztést.

A LETÖLTHETŐ KIADVÁNYOK TITKA

Az agytorna kedvelőinek sem szükséges ezután az újságosoknál és áruházakban vadászni a lapozható játszótársakra. Webáruházunkban, a tapsi.hu boltjában a felnőttek közreműködésével megvásárolható, letölthető és kinyomtatható gyűjteményeket kínálunk. Ezek a folyamatosan készülő e-kiadványok fajtánként válogatva tartalmazzák rejtvényeinket, foglalkoztató feladatlapjainkat. Indokolt esetben korosztályonként is csoportosítjuk a játékos fejtörőket.

A letölthető e-kiadványok egyszerű megoldást kínálnak, ráadásul a pénztárcát is kímélik: jóval olcsóbbak nyomdában készült társaiknál. Ugyanakkor többször is kinyomtathatók, így nagyobb családokban és közösségekben is rendkívül gazdaságosan használhatók.

A vásárlás után azonnal letölthető gyűjtemény oldalai egyben vagy külön-külön is akárhányszor kinyomtathatók házilag. Ezáltal sokkal jobban megéri, mint egy hagyományosan nyomtatott magazin vagy rejtvénykönyv megvásárlása. Éppen ezért igyekszünk az évtizedek alatt nyomtatásban kiadott legsikeresebb magazinjainkat és könyveinket e-kiadványként is megjelentetni. settings.

Érdemes tehát figyelemmel kísérni honlapunk webáruházát, ahol a folyamatosan készülő friss gyűjteményes e-kiadványok mellett a korábbi játékos-rejtvényes nagyágyúk is feltűnnek kiváló minőségben letölthető és kinyomtatható formátumban.

s

Felhívjuk minden kedves olvasónk figyelmét, hogy a rejtvények, színezők és egyéb készségfejlesztő feladatlapok valamennyi letöltött és kinyomtatott gyűjteménye használható otthon vagy közösségben, óvodában, iskolában, táborokban és más csoportos foglalkozásokon, de árusításra nem sokszorosítható, kereskedelmi forgalomba nem hozható!