Tapsi játékos világában több évtizedes tapasztalat segíti az egyedi megjelenésű, kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas és vonzó rejtvények, fejtörők készségfejlesztő feladatok elkészítését. Korábban mindezek csak a Tapsi lapcsalád kiadványaiban, nyomtatott magazinokban és könyvekben láttak napvilágot. Mára alaposan megváltozott a helyzet...

Tapsi játékossága beköltözött a digitális világba is. A lapozható játszótársak mellé felsorakoztak Tapsi világának legújabb szereplői, a letölthető és egyszerűen kinyomtatható gyűjteményes e-kiadványok.

A nagyi kedvenc újságja

Új taggal bővült a család: megszületett a tapsi.hu. Lapcsaládunk első évfolyamainak olvasói ma már szülők, de olyan is előfordul, hogy a nagyi kedvenc újságja volt egykor a Tapsi. Számára talán kissé idegen ez az új, az interneten barátkozó online játszótárs, ám a mai csemeték biztosan barátságosan fogadják a tapsi.hu online magazin, játszótér és webáruház szolgáltatásait. Az akár naponta frissülő tartalom, a folyamatosan megújuló kínálat óriási előnyt jelent a hagyományos nyomtatásban, időszakosan (havonta, kéthavonta, negyedévente, félévente, évente) és alkalmanként megjelenő lapozható játszótársakkal, rejtvénykönyvekkel szemben.

Letölthető és kinyomtatható e-kiadványok.

A tapsi.hu gondoskodik folyamatosan megjelenő és egyre frissülő tematikus gyűjteményekről. Ezek a letölthető e-kiadványok izgalmas újdonságokkal, újszerű megoldásokkal szolgálnak. Csoportosítva tartalmazzák a leghasznosabb készségfejlesztő feladatokat, izgalmas rejtvényeket és vonzó játékokat. A foglalkoztatók mellett különleges és csak nálunk hozzáférhető képregények, képmese sorozatok is megjelennek letölthető e-kiadványok formájában.

A honlapunkon található hasznos és szórakoztató ismeretek, játékok és rejtvények felkutatása, az izgalmas böngészés mellett, a nyomtatott magazinokhoz és rejtvénykönyvekhez hasonló kiadványokról sem kell lemondani.

LETÖLTHETŐ JÁTSZÓTÁRSAK

Az új játszótárs, a tapsi.hu gondoskodik folyamatosan megjelenő és egyre frissülő tematikus gyűjteményekről. Ezek a letölthető e-kiadványok izgalmas újdonságokkal, újszerű megoldásokkal szolgálnak. Témánként és korosztályonként csoportosítva tartalmazzák a leghasznosabb készségfejlesztő feladatokat, játékos foglalkoztatókat, izgalmas és vonzó rejtvényeket.

Nem online játékot kínálunk, a letöltés és nyomtatás után szabad kézzel írhatsz és rajzolhatsz ceruzával papírra.

A friss és sokoldalú internetes játszótárs Shop nevű oldala honlapunk kereskedelmi felülete.  Webáruházunkban a felnőttek közreműködésével megvásárolható, letölthető és kinyomtatható gyűjteményeket kínálunk. Ezek a folyamatosan készülő e-kiadványok fajtánként válogatva tartalmazzák rejtvényeinket, foglalkoztató feladatlapjainkat. Indokolt esetben korosztályonként is csoportosítjuk a játékos fejtörőket.

Néha elkél a felnőtt segítség.

Webáruházunkban a felnőttek közreműködésével megvásárolható, letölthető és kinyomtatható gyűjteményeket kínálunk. Persze a tapsi.hu játszóterét a felnőttek nem csak gyerekek felügyeletével látogathatják. A szülők, nagyszülők, tanárok, óvónők és más gyerekekről gondoskodó felnőttek számára is hasznos segítség lehet a sok gondosan szerkesztett letölthető és kinyomtatható gyűjteményes kiadvány.

Tapsi játékos világában a hagyományos és teljesen újszerű készségfejlesztő megoldások kiegészítik egymást. Különösen igaz ez a letölthető kiadványok folyamatosan bővülő kínálatára.

Kisgyermek korban a képességek kibontakoztatása és fejlesztése rendkívül fontos feladat. A betűk, számok, rajzok, formák és színek világának játékos megismerését rendkívül hatékonyan segítik kiadványaink. Legújabb játékaink különböző keretek között, izgalmas formában és vonzó kivitelben kombinálják az írás, számolás, rajzolás, gondolkodás, színezés és a látványosság világát.

Interneten elérhető online játszótársról beszélünk, nem online játékról. Természetesen nem kerüljük meg a témát: az egérrel és billentyűkkel működtethető online játékokat is bemutatjuk rejtvényeink ismertetése során.
A Tapsi.hu játszóterén egyes rejtvényfajták prémium oldalán felületet is kínálunk a játékra.  Az arra alkalmas rejtvények online fejthető változatai Tapsi boszorkánykonyháján készülnek és jól szolgálják a készségfejlesztő célokat.

Sokkal fontosabb azonban, hogy az interneten  keresztül is  megismerhetővé és elérhetővé tesszük gondosan szerkesztett letölthető kiadványainkat.

A letölthető gyűjtemények kinyomtatás után egyszerre lesznek vonzó rejtvény magazinok, rendkívül hatékony készségfejlesztő feladatlapok és izgalmas foglalkoztató kiadványok.

Fontos a cewruza használata.

Az online játékok helyett a papír és a ceruza hasznlata ajánlott a legkisebbek számára, ugyanis 4-7 éves korban alakulnak ki és fejlődnek a legfontosabb készségek. Ehhez pedig nélkülözhetetlen a kézmozgás finomra hangolása. A ceruzakezelés során ugyanis az agy, a szem és a kéz összehangolására van szükség, amelyet igazán hatékonyan a papír és a ceruza használata segíti. Érdemes tehát kinyomtatni a kiadványok oldalait, a készségfejlesztő feladatlapokat.

Képes- és szórejtvényeink, színezős- és számjátékaink jelentős része nem alkalmas az online játékra. Van azonban néhány rejtvényfajta, amely eredményesen átültethető. Ilyen például a szókereső, a különbségkereső, a keresztrejtvény és a szókirakó. Ezek megjelennek az online játszótereken, ahol kényelmes megoldást kínálnak és látványosak a kis kijelzőkön is. Mégsem ajánljuk az online játékokat a legkisebbeknek. Nem azért, mert riválisokat látunk bennük. Egészségügyi és pedagógiai szempontból érdemes elemezni a különbséget.

Agy, szem és kéz összehangolása

Tapsi rejtvényeivel sem célszerű csak monitoron, kijelzőn játszani. Különösen a 4-7 évesek esetében ajánlatos a "kézműves" foglalkozás, ugyanis főleg ebben az életkorban alakulnak ki és fejlődnek az alapvető készségek. Mindehhez pedig nélkülözhetetlen a kézmozgás koorinációja, finomra hangolása. A ceruzakezelés során ugyanis az agy, a szem és a kéz összehangolására van szükség, amelyet igazán hatékonyan a papír és a ceruza használata segíti. A gyakorlás érdekében tehát mindenképpen érdemes kinyomtatni a szakszerűen elkészített kiadványok oldalait, a készségfejlesztő feladatlapokat

Letölthető rejtvények.

Kényelmesebb és egészségesebb papírra kinyomtatott rejtvénnyel játszani, amely jól áttekinthető, lehet ide-oda vinni, fejthetjük bárhol, akár utazás közben is. Kiváló minőségű, otthoni, munkahelyi, iskolai nyomtatásra is alkalmas rejtvényeket kínálunk minden korcsoport számára.

Jó tudni, hogy a számítógép képernyőjén nem annyira hasznos játék például a satírozás sem. Az online szókeresés és a többi népszerű feladvány is megfontolandó, ugyanis az izgalmasabb, nagyobb és összetettebb, más feladatokkal is kombinált  rejtvények megfejtése olykor több óráig is eltarthat. Kényelmesebb és egészségesebb papírra kinyomtatott rejtvénnyel játszani, amely jól áttekinthető, lehet ide-oda vinni, fejthetjük bárhol, akár utazás közben is. Kiváló minőségű, otthoni, munkahelyi, iskolai nyomtatásra is alkalmas szókereső rejtvényeket kínálunk minden korcsoport számára. Igyekszünk a rejtvény tartalmához kapcsolódó látványos képi-grafikai megoldásokkal vonzó megjelenésű rejtvényeket készíteni. És nem csak a példaként említett betűtengerekre, szókeresőkre, de a legtöbb népszerű betűs-számos-képes rejtvényre is igaz mindez.

Igazi papiron - igazi ceruzával

A különféle rejtvényfajtáknál részletesen ismertetett  hasznos készségfejlesztő hatások mellett további előnye is van a legtöbb rejtvényünknek. A játék fokozza a látásélességet, a betűk, számok, pontok, vonalak és alakzatok közötti nyomozás valódi szemtorna is egyben. Ez az aktív tréning erősíti a szemet és edzi a látóidegeket. Így aztán nem csoda, hogy könnyebb és gyorsabb lesz az eligazodás az apróbb részletek között, igazoltan javul a látás. Mindez elsősorban akkor igaz, ha nem egy kis kijelzőt néz hosszú órákon át a gyermek, hanem igazi papíron játszik, igazi ceruzával...

Honlapunkon a letölthető e-kiadványok egyszerű megoldást kínálnak, ráadásul a pénztárcát is kímélik, hiszen olcsóbbak nyomdában készült társaiknál. Ugyanakkor többször is kinyomtathatók, így nagyobb családokban és közösségekben is rendkívül gazdaságosan felhasználhatók.

Letöltés és nyomtatás házilag.

A foglalkoztató e-kiadványok, a készségfejlesztő rejtvények és játékos feladatlapok gyűjteményei PDF-formátumban, kiváló minőségben letölthetők a vásárlást követően. Az e-kiadványok oldalai egyben vagy külön-külön is akárhányszor kinyomtathatók. Szerkesztéskor figyelembe vettük a nyomtatási igényeket, hogy a lehető legkevesebb festékre legyen szükség a nyomtatáskor. Ha csak lehet, előnyben részesítjük a vonalas ábrákat és képeket. Ezáltal ráadásul plusz lehetőséget is kínálunk: szín-játékkal egészülhet ki a feladat megoldása.

A vásárlás után azonnal letölthető gyűjtemény oldalai egyben vagy külön-külön is akárhányszor kinyomtathatók házilag. Ezáltal sokkal jobban megéri, mint egy hagyományosan nyomtatott magazin vagy rejtvénykönyv megvásárlása. Éppen ezért igyekszünk az évtizedek alatt nyomtatásban kiadott legsikeresebb magazinjainkat és könyveinket e-kiadványként is megjelentetni. Érdemes tehát figyelemmel kísérni honlapunk webáruházát, ahol a folyamatosan készülő friss gyűjteményes e-kiadványok mellett a korábbi játékos-rejtvényes nagyágyúk is feltűnnek majd kiváló minőségben letölthető és kinyomtatható formátumban.

Nyomtatóbarát oldalak

A foglalkoztató e-kiadványok, a készségfejlesztő rejtvények és játékos feladatlapok gyűjteményei PDF-formátumban, kiváló minőségben tölthetők le a vásárlást követően.

A képernyőn áttekintve, mindenki eldöntheti, hogy mikor és hányszor nyomtatja ki az egyes oldalakat. A szerkesztéskor és a kivitelezés során figyelembe vettük a nyomtatási igényeket és igyekeztünk "nyomtatóbarát" oldalakat előállítani.

Ez azt jelenti, hogy a lehető legkevesebb festékre legyen szükség nyomtatáshoz. Ha csak lehet, előnyben részesítjük a vonalas ábrákat és képeket. Ezzel nem csak a nyomtatás költségét csökkentjük, hanem plusz lehetőséget is kínálunk: a szép vonalas ábrák színezésre csábítanak és ezzel a szín-játékkal is hasznos készségfejlesztő feladatot kínálunk.

Tapsi játékos világában a szórakoztató képregények, új és klasszikus képregény sorozatok és gyűjtemények is helyet kaptak. A képmesék sorozattal játékos időutazásra hívunk: vissza a képregények aranykorába! A képregények hőskorában született, százéves képes történetek ma is izgalmas és szórakoztató kikapcsolódást ígérnek. Többségüket felfrissítve, átszerkesztve és magyarra hangolva kínáljuk a rajzos történetek kedvelőinek, a képregények szerelmeseinek. A múltból előbányászott és átdolgozott értékes alkotások ilyen formában és magyarul még nem jelentek meg. Csupán letöltéssel juthatnak hozzá webáruházunkban az érdeklődők.

A Tapsi lapcsalád tagjaként korábban nyomtatásban megjelent népszerű Lóbarátok képregény zsebkönyv sorozat részei is elérhetők letölthető kiadványként a tapsi.hu Shop nevű boltjában. A Képmesék és a Lóbarátok képregény sorozat epizódjai is PDF-formátumban és kiváló minőségben tölthetők le webáruházunkban, a vásárlást követően.

s

Felhívjuk minden kedves olvasónk figyelmét, hogy a rejtvények, színezők és egyéb készségfejlesztő feladatlapok valamennyi letöltött és kinyomtatott gyűjteménye használható otthon vagy közösségben, óvodában, iskolában, táborokban és más csoportos foglalkozásokon, de árusításra nem sokszorosítható, kereskedelmi forgalomba nem hozható!

Ha lemaradtál valamelyik népszerű Tapsi rejtvénykönyvről vagy egyik Óriás Tapsiról ne add fel a reményt! Az eddig megjelent valamennyi Tapsi rejtvénykönyv borítója megtekinthető a Vicces Tapsi honlapján. Az ott bemutatott kollekciót mindenki összevetheti otthoni, saját gyűjteményével. Az esetleg hiányzó darabok a Vicces Tapsi honlap Megrendelés, vásárlás oldalán megrendelhetők.