Remélem, nem a kakukkos óra jut eszedbe a címről, és nem azon meditálsz, hogy vajon hány órakor tojik az óra alá a kakukk. Ezt most felejtsd el! Gondolj arra, hogy nemcsak a veréb, hanem a kakukk is madár. Csak kicsit bonyolultabb személyiség és az élete sem olyan egyszerű. Minden ott kezdődik, hogy más fészkébe rakja a tojásait. És ezzel már készen is van az első rejtvény: vajon rájönnek-e a tudtuk nélkül kiválasztott nevelőszülők a megfejtésre, képesek-e kiválasztani a sok egyforma tojás közül azt, amelyik nem az övék, vagyis rájönnek-e, melyik a kakukktojás?

A világ tele van kakukktojás rejtvényekkel, de ez az első, ez a névadó rejtvény, amelyet a kakukkmadár adott fel kiszemelt tollas társai számára. Ez az ősi természeti fejtörő a forrása a kakukktojás rejtvényeknek. Arra utal a cím, hogy ezekben a fejtörőkben valami nem illik a többi közé, valami kilóg a sorból. Jobban tetszik azonban ez a megfogalmazás: keresd a kakukktojást!

Szeretnék megnyugtatni mindenkit: nem akarunk beavatkozni a madárvilág életébe. Nem szándékozunk madárfészkeket feldúlni és tojást lopni. Tapsi nagy állatbarát, így csak egy rejtvénycsalád elnevezéséhez kölcsönöztük a kakukktojás címet.

Kakukktojás - hangszerek.

Ha megtalálod, hogy mi nem illik a többi közé, akkor azt is meg tudod mondani, hogy miért ő a kakukktojás.

Kakukktojás rejtvényeinknek bármi lehet a témája, és a megjelenése is sokféle lehet. Gyakran válogathatunk képek között, keresve az oda nem illőt. Lehet számok, betűk, szavak közé bújtatva is a kakukktojás.

A krokodil tojást rak, akár a kakukk, mégis kakukktojás a madarak között, mivel hüllő és nem madár. Ugyanez a krokodil az emlősök között is kakukktojás, hiszen nem elevenszülő, hanem tojással szaporodik. A tengerben kakukktojás a halak között úszkáló delfin, mert ő nem hal, hanem emlős. A mássalhangzók között kakukktojás egy magánhangzó vagy egy kettős mássalhangzó. A páros számok között egy páratlan, a kétjegyű számok között a háromjegyű.

Betűválogatós kakukktojás

Tapsi világában sokféle izgalmas kakukktojás rejtvény található, melyek serkentik a gondolkodást, próbára teszik a figyelmet és javítják a problémamegoldó képességet.

Kombinálhatjuk a játékot betűválogatással is. A soronként bemutatott képeket betűkkel jelöljük. Minden sorból kiemeljük az oda nem illő kép betűjét. A végén a kakukktojások betűit összeolvasva adódik a megfejtés. Ebben az öszvér megoldásban hasznosan ötvöződik a betűválogató és a kakukktojás rejtvény.

Kimeríthetetlenek a lehetőségek, érdekesebbnél érdekesebb kakukktojás rejtvények állíthatók össze. A vonzó és izgalmas játék ismeretszerző kalandra csábít, serkenti a gondolkodást, próbára teszi a figyelmet és javítja a problémamegoldó képességet.

Az évtizedek során számtalan kakukktojást mutattunk meg Tapsi játékos kiadványaiban. A lapozható játszótársakban kidolgozott és meghonosított rejtvények tovább élnek és gazdagítják az online világban letölthető formában megjelenő gyűjteményeinket. A csak kakukktojásokra specializálódott gyűjtemény önmagában is változatos és szórakoztató. Emellett kínálunk kakukktojásokat a gondolkodásra serkentő egyéb rejtvényeinkből készült összeállításban is. Az agytorna kategória kiválóságait felvonultató gyűjteményes kiadványok megtekinthetők és megvásárolható honlapunk piacterén.

A letölthető kiadványok egyszerű megoldást kínálnak, ráadásul a pénztárcát is kímélik: jóval olcsóbbak nyomdában készült társaiknál. Ugyanakkor többször is kinyomtathatók, ezáltal nagyobb családokban és közösségekben is rendkívül gazdaságosan használhatók. A vásárlás után azonnal letölthető kiadvány oldalai egyben vagy külön-külön is akárhányszor kinyomtathatók házilag. Ezáltal sokkal jobban megéri, mint egy hagyományosan nyomtatott magazin vagy rejtvénykönyv megvásárlása.

Éppen ezért igyekszünk az évtizedek alatt nyomtatásban kiadott legsikeresebb magazinjainkat és könyveinket e-kiadványként is megjelentetni. Érdemes tehát figyelemmel kísérni honlapunk webáruházát, ahol a folyamatosan készülő friss e-kiadványok mellett a korábbi játékos-rejtvényes nagyágyúk is feltűnnek majd kiváló minőségben letölthető és kinyomtatható formátumban.

Felhívjuk minden kedves olvasónk figyelmét, hogy a rejtvények, színezők és egyéb készségfejlesztő feladatlapok valamennyi letöltött és kinyomtatott gyűjteménye használható otthon vagy közösségben, óvodában, iskolában, táborokban és más csoportos foglalkozásokon, de árusításra nem sokszorosítható, kereskedelmi forgalomba nem hozható!

Ebben a képgalériában kakukktojás rejtvényeket mutatunk, amelyek megnyitás után letölthetők a jobb klikk után a “Kép mentése másként…” lehetőségre kattintva.