Hello! I glad to meet you! Jaj, bocsánat, csak azt akartam mondani: jó, hogy látlak! De nem biztos, hogy vágod az angolt. Talán először megkérdezhettem volna: Do you speak english? Ha nem beszélsz angolul, akkor sincs semmi baj, hiszen van a játékos barátod, aki majd mindent lefordít, és közben tanítja neked ezt a világszerte népszerű és hasznos nyelvet. Mert Tapsi világában nincs lehetetlen, nincsenek nyelvi akadályok sem.

Tapsi Holiday néven régóta van angolul beszélő haverod, lapozható játszótársad. Ez az első magyar-angol nyelvű rejtvénymagazin. De most már nem csak az újságosnál találkozhatsz vele: a digitális világba is beköltözött, bármikor szívesen játszik veled. Mindent megbeszélhettek két nyelven is. Ez már önmagában jó játéknak ígérkezik. Az pedig már a hab a tortán, hogy rejtvényeket is fejthettek együtt!

Missing Letters

A szó- és betűrejtvények természetesen a Tapsi Holiday oldalairól sem hiányoznak.

Bizony, jó játék két nyelven törni a fejed. Ha nem hiszed, itt meggyőződhetsz róla. Többnyire a Tapsiból jól ismert rejtvényfajták lesznek a játszótársaid. Ne félj, nem kell vágnod az angolt. Elég, ha csak kóstolgatod, ha érdekel. Játék közben újabb szavakat tanulsz, gyakorlod a fondorlatos kifejezéseket. Közben elragad az izgalom, s a végén csak azt veszed észre, hogy egyre több mindent megértesz. Ha pedig vérszemet kapsz, megállíthatatlan leszel a nyelvtanulásban.

Poénvadászat

A rejtvények és játékok szövege nem szó szerinti fordítás.

A Tapsi Holiday honlapunkon kínált rejtvényeiben magyarul és angolul is megfogalmazzuk a teendőket. Hamar megtanulod majd, hogy a wordseach a szókereső, a dot to dot pedig a pontösszekötő játék. És sorra kerül az összes többi „tapsis” rejtvény, kétnyelvű szöveggel. A rejtvények szövege nem szó szerinti fordítás. Mindkét nyelv esetében a jellemző, egyszerű és szokásos megfogalmazásokat használjuk.

Játékaink sokoldalú készségfejlesztő hatását részletesen ismertetjük az egyes rejtvényfajták bemutatásakor. A kétnyelvű rejtvények erre még rátesznek egy lapáttal, hiszen itt a különböző képességek bemelegítése mellett még a nyelvtanulás is játszik. Nemcsak magyarul gyarapodik a szókincsed, hanem egyre újabb és újabb angol szavakat is megismersz. És könnyen megjegyzed azokat, mivel rejtvényfejtés közben hozzá kapcsolódnak valamilyen játékos feladathoz.

Kétnyelvű számrejtvény.

Játékaink vitathatatlan készségfejlesztő hatására a kétnyelvű rejtvények még rátesznek egy lapáttal, hiszen ebben az esetben a különböző képességek bemelegítése mellett még a nyelvtanulás is szerepet kap. Nemcsak magyarul gyarapodik a szókincsed vagy a számtani ismereted, hanem egyre újabb és újabb angol szavakat és kifejezéseket is megismersz, ráadásul játék közben sokkal könnyebben megjegyzed azokat.

A Tapsi Holiday rajongóknak sem szükséges ezután az újságosoknál és könyvesboltokban vadászni a kétnyelvű lapozható játszótársakra. Az angol-magyar kétnyelvű rejtvények bőséges választékát kínáljuk a tapsi.hu piacterén. A kétnyelvű, kiváló minőségben letölthető és kinyomtatható rejtvények, foglalkoztató feladatlapok gyűjteménye minden korosztály számára szórakoztató, izgalmas és hasznos. Felnőttek közreműködésével ezek az e-kiadványok egyszerűen megvásárolhatók.

A letölthető gyűjtemények (e-kiadványok) egyszerű megoldást kínálnak, ráadásul a pénztárcát is kímélik: jóval olcsóbbak nyomdában készült társaiknál. Ugyanakkor többször is kinyomtathatók, ezáltal nagyobb családokban és közösségekben is rendkívül gazdaságosan használhatók.

A vásárlás után azonnal letölthető kiadvány oldalai egyben vagy külön-külön is akárhányszor kinyomtathatók házilag. Ezáltal sokkal jobban megéri, mint egy hagyományosan nyomtatott magazin vagy rejtvénykönyv megvásárlása. Éppen ezért igyekszünk az évtizedek alatt nyomtatásban kiadott legsikeresebb kétnyelvű magazinjainkat és könyveinket e-kiadványként is megjelentetni. Érdemes tehát figyelemmel kísérni honlapunk webáruházát, ahol a folyamatosan készülő friss gyűjteményes feladatlapok mellett a korábbi játékos-rejtvényes nagyágyúk is feltűnnek majd kiváló minőségben letölthető és kinyomtatható formátumban.

Felhívjuk minden kedves olvasónk figyelmét, hogy a rejtvények, színezők és egyéb készségfejlesztő feladatlapok valamennyi letöltött és kinyomtatott gyűjteménye használható otthon vagy közösségben, óvodában, iskolában, táborokban és más csoportos foglalkozásokon, de árusításra nem sokszorosítható, kereskedelmi forgalomba nem hozható!

Ebben a képgalériában kétnyelvű rejtvényeinkből válogatunktunk, amelyek megnyitás után letölthetők a jobb klikk után a “Kép mentése másként…” lehetőségre kattintva.

 

KAPCSOLÓDÓ E-KIADVÁNYOK A SHOP KÍNÁLATÁBÓL