Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy egyszerű fejtörő, ami csak betűkből, képekből vagy a kettő kombinációjából állt. Ez a klasszikus rejtvény nagy túlélőnek bizonyult. Sőt, az igazság az, hogy ma is hódít. A betű- és képrejtvények újra és újra felbukkannak a játékos magazinok és könyvek lapjain. Néha igazi agyrémnek tűnik egy-egy ilyen fejtörő mutatvány és valóban pihent agyra van szükség hozzá. Ezzel nincsen semmi baj: az agyat nem árt edzeni. Mi is az agytornára szavazunk.

Tapsi agyat tornásztató rejtvényei között kezdetektől ott vitézkednek a betű- és képrejtvények. Ránézésre fura figurák, nem csoda, ha elsőre idegenkedve közelítesz hozzájuk. Pedig a különleges rébuszok leküzdése szellemi sport a javából és frissítő agytorna. Úgy is fogalmazhatnám: a gondolkodás iskolája. A tapsi.hu SHOP kínálatában sok agytornásztató e-kiadvány igazolja mindezt, elsősorban az Agytorna című és témájú gyűjtemények, a  betű- és számrejtvényes foglalkoztatók tartalmaznak ilyen fejtörőket, de az egyéb készségfejlesztőkben is előfordulnak.

Az iskola megemlítésével nem a kedvedet akarom elvenni az egésztől, csupán arra utalok: vannak megtanulható elemei ennek a fejtörő játéknak. Érdemes tehát bepillantani a rejtvénykészítés boszorkánykonyhájába és dióhéjban áttekinteni a rejtvényfejtés alapismereteit. Minden fejtörő megoldására alkalmas recepttel persze nem szolgálhatunk, csupán útravalót adhatunk és gondolatébresztő ötletekkel, fortélyokkal segíthetjük az eligazodást a rejtvények dzsungelében.

Vannak megtanulható elemei ennek a különleges fejtörő játéknak.

A problémamegoldás képessége fontos része a korai tanulásnak, segíti a világ felfedezését. Vele együtt fejlődik a kommunikációs készség és a gondolkodás képessége is. Döntéseket kell hozni és megoldani a mindennapos ügyeket. Ha valaki hatékony problémamegoldó képességgel rendelkezik, akkor nem várja, hogy majd valaki más mindent megold helyette, hanem ő maga vág bele. A problémamegoldó képesség tanulható. Ebben a tanulásban segítenek játékos rejtvényeink is. Aki velünk játszik jól szórakozik, miközben észre sem veszi, hogy problémák, szellemi akadályok sorát küzdi le. Egy-egy rejtvény megfejtése jelentős örömforrás lehet. Az így szerzett sikerélmény mellett növekszik a gyerkőc önbizalma és függetlensége. Mindez pedig az öngondoskodás útjára vezet.

A betűrébuszok és képrejtvények széles választékát kínáljuk az egyéb gondolkodásra serkentő, logikai készséget fejlesztő rejtvényeink között. Az agytorna kategória kiválóságait felvonultató gyűjteményes kiadvány megtekinthető és megvásárolható honlapunk piacterén.

Nem szükséges ezután az újságosoknál és áruházakban vadászni a lapozható játszótársakra. Webáruházunkban, a tapsi.hu boltjában a felnőttek közreműködésével megvásárolható, letölthető és kinyomtatható gyűjteményeket kínálunk. Ezek a folyamatosan készülő e-kiadványok fajtánként válogatva tartalmazzák rejtvényeinket, foglalkoztató feladatlapjainkat. Indokolt esetben korosztályonként is csoportosítjuk a játékos fejtörőket.

A letölthető e-kiadványok egyszerű megoldást kínálnak, ráadásul a pénztárcát is kímélik: jóval olcsóbbak nyomdában készült társaiknál. Ugyanakkor többször is kinyomtathatók, így nagyobb családokban és közösségekben is rendkívül gazdaságosan használhatók.

A vásárlás után azonnal letölthető gyűjtemény oldalai egyben vagy külön-külön is akárhányszor kinyomtathatók házilag. Ezáltal sokkal jobban megéri, mint egy hagyományosan nyomtatott magazin vagy rejtvénykönyv megvásárlása. Éppen ezért igyekszünk az évtizedek alatt nyomtatásban kiadott legsikeresebb magazinjainkat és könyveinket e-kiadványként is megjelentetni. Érdemes tehát figyelemmel kísérni honlapunk webáruházát, ahol a folyamatosan készülő friss gyűjteményes e-kiadványok mellett a korábbi játékos-rejtvényes nagyágyúk is feltűnnek majd kiváló minőségben letölthető és kinyomtatható formátumban.

Felhívjuk minden kedves olvasónk figyelmét, hogy a rejtvények, színezők és egyéb készségfejlesztő feladatlapok valamennyi letöltött és kinyomtatott gyűjteménye használható otthon vagy közösségben, óvodában, iskolában, táborokban és más csoportos foglalkozásokon, de árusításra nem sokszorosítható, kereskedelmi forgalomba nem hozható!

KAPCSOLÓDÓ E-KIADVÁNYOK A SHOP KÍNÁLATÁBÓL

A rejtvényekből összeállított letölthető és kinyomtatható gyűjteményes kiadványok megvásárolhatók honlapunk boltjában.

1–6 termék, összesen 12 db