Volt egyszer egy egyszerű fejtörő, ami csak betűkből, képekből vagy a kettő kombinációjából állt. Ez a klasszikus rejtvény nagy túlélőnek bizonyult. Sőt, ma is hódít: a betű- és képrejtvények újra és újra felbukkannak Tapsi játékos világában is.

Kemény dió

Néha igazi agyrémnek tűnik egy-egy ilyen fejtörő mutatvány és valóban pihent agyra van szükség hozzá.

Z

Megtanulható sablonok

A Rubik-féle bűvös kockához hasonlóan, vannak megtanulható elemei szép számmal a kép- és betűrejtvényeknek is.

Ajánlatunk

A gondolkodás iskolájaként tekintünk ezekre e csavaros  fejtörőkre: Tapsi világában is gyakran megjelennek:

Letölthető rejtvények.

Tényleg kemény dió, néha bizony igazi agyrémnek tűnik egy-egy képrejtvényes fejtörő mutatvány, amelyhez valóban pihent agyra van szükség. Ezzel nincsen semmi baj: az agyat nem árt edzeni! Mi is az agytornára szavazunk, mert az egyik  legfontosabb tantárgy a gondolkodás iskolájában. Ennek az iskolának volt nagy tanára Gratzer József, a legendás SICC rejtvénykönyv szerzője.

A rejtvénykirály fejtornája

A Gratzer József, elismerésként kapta a rejtvénykirály becenevet.  Számos képrejtvénye, betűrébusza, számrejtvénye, logikai fejtörője és rajzos játéka a mai napig velünk él. Mesélő rovatunkban áttekintjük a rejtvénykirály fordulatos életét és műveit. És kiderül, kinek a személyi titkára volt élete jelentős részében.

Az 1932-ben megjelent Fejtorna című sikerkönyve a Tapsi.hu által átdolgozott és felfrissített változatban szerepel a letölthető kiadványaink között, természetesen az Agytorna kategóriában. A gyűjtemény sok-sok izgalmas készségfejlesztő  képrejtvényt, betűrébuszt, gyufarejtvényt, képes és logikai fejtörőt kínál.

Tapsi agyat tornásztató rejtvényei között kezdetektől ott vitézkednek a betű- és képrejtvények. Ránézésre fura figurák, nem csoda, ha elsőre idegenkedve közelítesz hozzájuk. Pedig a különleges rébuszok leküzdése szellemi sport a javából és frissítő agytorna. Úgy is fogalmazhatnám: a gondolkodás iskolája.

INGYENES HOZZÁFÉRÉS

LÁTOGASS A jÁTSZÓTÉRRE!

Téged is várunk a Játszótéren. Ugorj be, helyezd magad kényelembe és tájékozódj a lehetőségekről! Különböző színű ajtók mögött várnak a prémium oldalak, extra tartalommal. Online fejthető rejtvényeket is kínálunk. És még Tapsi klubtag is lehetsz!
Kopogtass be a Játszótérre:

Bocs!

A játszótér kínálata folyamatosan frissül

A prémium oldalak extra tartalma folyamatosan gyarapodik. A nyomtatható fejtörők mellett online megfejthető rejtvényeket is kínálunk.

A tapsi.hu SHOP kínálatában sok agytornásztató e-kiadvány igazolja mindezt, elsősorban az Agytorna című és témájú gyűjtemények, a  betű- és számrejtvényes foglalkoztatók tartalmaznak ilyen fejtörőket, de az egyéb készségfejlesztőkben is előfordulnak.

Gondolatébresztő ötletek

Az iskola megemlítésével nem a kedvedet akarom elvenni az egésztől, csupán arra utalok: vannak megtanulható elemei ennek a fejtörő játéknak. Érdemes tehát bepillantani a rejtvénykészítés boszorkánykonyhájába és dióhéjban áttekinteni a rejtvényfejtés alapismereteit. Minden fejtörő megoldására alkalmas recepttel persze nem szolgálhatunk, csupán útravalót adhatunk és gondolatébresztő ötletekkel, fortélyokkal segíthetjük az eligazodást a rejtvények dzsungelében.

Képregények

Vannak szép számmal megtanulható elemei ennek a különleges fejtörő játéknak.

A problémamegoldás fontos része a korai tanulásnak. Vele együtt fejlődik a kommunikáció és a gondolkodás képessége is. Döntéseket kell hozni és megoldani a mindennapos ügyeket. Aki hatékony problémamegoldó képességgel rendelkezik, nem várja, hogy valaki más megoldja helyette a problémát.
A problémamegoldó képesség fejlesztésében segítenek játékos képrejtvényeink is. Aki velünk játszik jól szórakozik, miközben szellemi akadályok sorát küzdi le. Egy-egy rejtvény megfejtése örömforrás. A sikerélmény mellett nő az önbizalma és függetlenség. Mindez segít a hétköznapokban.

Az agytorna kiválóságai

A betűrébuszok és képrejtvények széles választékát kínáljuk az egyéb gondolkodásra serkentő, logikai készséget fejlesztő rejtvényeink között. Az agytorna kategória kiválóságait felvonultató gyűjteményes kiadvány megtekinthető és megvásárolható honlapunk piacterén.

Nem szükséges ezután az újságosoknál és áruházakban vadászni a lapozható játszótársakra. Webáruházunkban a felnőttek közreműködésével megvásárolható, letölthető és kinyomtatható gyűjteményeket kínálunk. Ezek a folyamatosan készülő e-kiadványok fajtánként válogatva tartalmazzák rejtvényeinket, foglalkoztató feladatlapjainkat. Indokolt esetben korosztályonként is csoportosítjuk a játékos fejtörőket.

A letölthető e-kiadványok egyszerű megoldást kínálnak, ráadásul a pénztárcát is kímélik: jóval olcsóbbak nyomdában készült társaiknál. Ugyanakkor többször is kinyomtathatók, így nagyobb családokban és közösségekben is rendkívül gazdaságosan használhatók.

A vásárlás után azonnal letölthető gyűjtemény oldalai egyben vagy külön-külön is akárhányszor kinyomtathatók házilag. Ezáltal sokkal jobban megéri, mint egy hagyományosan nyomtatott magazin vagy rejtvénykönyv megvásárlása. Éppen ezért igyekszünk az évtizedek alatt nyomtatásban kiadott legsikeresebb magazinjainkat és könyveinket e-kiadványként is megjelentetni.

Érdemes tehát figyelemmel kísérni honlapunk webáruházát, ahol a folyamatosan készülő friss gyűjteményes e-kiadványok mellett a korábbi játékos-rejtvényes nagyágyúk is feltűnnek kiváló minőségben letölthető és kinyomtatható formátumban.

s

Felhívjuk minden kedves olvasónk figyelmét, hogy a rejtvények, színezők és egyéb készségfejlesztő feladatlapok valamennyi letöltött és kinyomtatott gyűjteménye használható otthon vagy közösségben, óvodában, iskolában, táborokban és más csoportos foglalkozásokon, de árusításra nem sokszorosítható, kereskedelmi forgalomba nem hozható!

A rejtvénykirály 1935-ben SICC című könyve előszavában a terjedelmes rejtvénykönyv lapjain felsorakoztatott játékokat ajánlja:

„Ezeket csináljátok! Mert aki ezt a könyvet jól ismeri, mindig tudni fogja, mivel töltse el érdekesen, mulatságosan, hasznosan szabadidejét akár egyedül, akár másokkal, anélkül, hogy drága játékokra sok pénzt kiadna. A legtöbbször semmi segédeszköz nem kell, csak jókedv, leleményesség, idő, némelyikhez egy ceruza, papír, egy skatulya gyufa, egy pohár, egy bot stb., tehát csupa olyasmi, ami otthon megvan…”

Gratzer József

KAPCSOLÓDÓ E-KIADVÁNYOK A SHOP KÍNÁLATÁBÓL

A rejtvényekből összeállított letölthető és kinyomtatható gyűjteményes kiadványok megvásárolhatók honlapunk boltjában.

1–3 termék, összesen 14 db