A számok közötti biztonságos eligazodást különféle játékokkal segíthetjük. Ezek közétartozik a számlabirintus. Ez a rejtvény nem igényel bonyolult számításokat. Hasonló a betűlabirintushoz, csak itt nem betűkkel játszunk, hanem számokkal. Vagyis egy számtengeren kell átvergődni az egyik oldalon megjelölt számtól a másik oldalon megjelölt számig. A feladatot egy előre megadott szabály szerint kell teljesíteni. Ez a szabály sokféle lehet, hiszen a számok világa számtalan lehetőséget ad. A rejtvény alapvető célja, hogy játékosan gyakoroljunk számolni, elmélyítsük a számok ismeretét, például úgy, hogy csak 2-es vagy 3-as számokon lépegethetünk a labirintusban.

A számjegyek ismeretének elmélyítése után persze tovább léphetünk, messzebbre juthatunk a számok világában. Előírhatjuk, hogy csak páros vagy csak páratlan számokon át haladhatunk, de úgy is játszhatunk, hogy például párosával, hármasával vagy éppen hatosával lépegetve jutunk át az útvesztőn. Kisebb műveletek elvégzését is gyakorolhatjuk közben, ha például azt kérjük, hogy mindig eggyel, kettővel vagy éppen hárommal nagyobb számra lépve haladjunk. Ugyanígy gyakorolhatjuk a többi számtani alapműveletet (kivonást, szorzást, osztást) is a számlabirintus rejtvénnyel, ha úgy fogalmazzuk meg a játékszabályt.

A sokféle lehetőséget kihasználva készülnek számlabirintus rejtvényeink. Webáruházunkban, a tapsi.hu boltjában letölthető kiadvány formájában, felnőttek közreműködésével megvásárolható, letölthető és kinyomtatható gyűjteményeket kínálunk. Ezek a folyamatosan készülő e-kiadványok fajtánként válogatva tartalmazzák rejtvényeinket, foglalkoztató feladatlapjainkat. Indokolt esetben korosztályonként is csoportosítjuk a játékos fejtörőket.

A letölthető e-kiadványok egyszerű megoldást kínálnak, ráadásul a pénztárcát is kímélik: jóval olcsóbbak nyomdában készült társaiknál. Ugyanakkor többször is kinyomtathatók, így nagyobb családokban és közösségekben is rendkívül gazdaságosan használhatók.

A vásárlás után azonnal letölthető gyűjtemény oldalai egyben vagy külön-külön is akárhányszor kinyomtathatók házilag. Ezáltal sokkal jobban megéri, mint egy hagyományosan nyomtatott magazin vagy rejtvénykönyv megvásárlása. Éppen ezért igyekszünk az évtizedek alatt nyomtatásban kiadott legsikeresebb magazinjainkat és könyveinket e-kiadványként is megjelentetni. Érdemes tehát figyelemmel kísérni honlapunk webáruházát, ahol a folyamatosan készülő friss gyűjteményes e-kiadványok mellett a korábbi játékos-rejtvényes nagyágyúk is feltűnnek majd kiváló minőségben letölthető és kinyomtatható formátumban.

Felhívjuk minden kedves olvasónk figyelmét, hogy a rejtvények, színezők és egyéb készségfejlesztő feladatlapok valamennyi letöltött és kinyomtatott gyűjteménye használható otthon vagy közösségben, óvodában, iskolában, táborokban és más csoportos foglalkozásokon, de árusításra nem sokszorosítható, kereskedelmi forgalomba nem hozható!

Számrejtvényeink többsége természetes módon ötvözi az egyszerű ismerkedést a számjegyekkel és számokkal, valamint a számok tulajdonságait felhasználó számtani műveletek alkalmazását, játékos gyakorlását. A tapsi.hu boltjában a vásárlás után azonnal letölthető és tetszés szerint kinyomtatható, változatosan szerkesztett gyűjtemények készségfejlesztő feladatai tartalmazzák a hagyományos számrejtvényeket és a legújabb, divatos szám-játékokat.