Évente terjedelmes lapozható játszótársakkal is találkozhattak és randizhatnak ma is Tapsi barátai. Ezek a Tapsi rejtvénykönyvek az évek során különböző néven láttak napvilágot. E különleges kötetek tartalma és terjedelme hasonló a Tapsi Évkönyvhöz. Jellemző és árulkodó az évkönyvek-rejtvénykönyvek állandó bevezető szlogenje:

„A most következő oldalakat felnőtt olvasóink csak gyerekek felügyelete mellett lapozgathatják!”

A Tapsi Évkönyv 2002-ben jelent meg először, azután évente hívta színezős és fejtörős játékra Tapsi barátait. A százoldalas kiadvány az igényes, izgalmas és változatos rébuszok igazi kincsestára. Sokat elárul a kiadvány céljáról és a tartalomról a bevezető írás:

„Nem is vagy igazi gyerek, ha nem akarsz kimászni olykor a sulitáska nyomasztó súlya alól, ha nem akarod kiszellőztetni az iskolai fejtágítás és egyéb ügyes-bajos dolgaid mellékhatásait egy kis játékkal.

Éppen ezért baráti kezet nyújtunk, egy egész évre szóló, nyári vakáció kezdetétől a következő évi vakáció kezdetéig tartó barátságot kínálunk.

Mindig számíthatsz ránk, csak lapozz és máris kitárul előtted Tapsi játékos világa! Egy évre való fejtörő, rejtvény, trükk, humor és varázslat.

Ha nem akarsz sokféle játékot megtanulni és mindenféle fejtörőket megismerni, ha nem akarsz domborítani trükkös beugratók nagymestereként, ha nem kívánsz jókat röhögni a legújabb vicceken, akkor ez nem a te évkönyved. Mert itt az év minden napjára találsz valami különleges, a hangulatodnak éppen megfelelő olvasmányt, játékot, rejtvényt, humort és egyebeket.”

Közben egy-egy rejtvénykönyv is megjelent, például a Rébuszparádé és a Rébuszmix különösen nagy sikert aratott.

2017-től kezdve a Tapsi Évkönyv külön néven megjelenő rejtvénykönyv lett, melynek nevében nem szerepel a megjelenési évszám. Évente más nevet kap, így forgalmazását nem korlátozza a dátum, több éven át árusítható a könyvterjesztésben. A 2017-es évkönyv Rébuszmax néven jelent meg. 2018-ban Rébuszkoktél néven látott napvilágot Tapsi évkönyve. 2019-ben a Rébuszvarázs nevet kapta, míg 2020-ban Rejtvénykönyv néven került az újságárusokhoz és a könyvesboltok polcaira.

2017-ben a korábbi angol-magyar kétnyelvű játékos rejtvénymagazin hagyományaira építve különleges, százoldalas kétnyelvű rejtvénykönyv jelent meg, Tapsi Holiday címmel. A 2019-ben napvilágot látott Tapsi Kacagóra ugyan nem rejtvénykönyv, hanem iskolai képes viccgyűjtemény, ám szép számmal tartalmaz vicces fejtörőket is az iskolai humor százoldalas nagyágyúja.

2016-ban jött egy nagy dobás Tapsi játékos világában: Óriás Tapsi néven a hazai kínálatban páratlan rejtvénykönyv látott napvilágot. De miért is óriás ez a könyv? Mert óriási méretű és óriási mennyiségben tartalmaz gyerekeknek szóló készségfejlesztő játékokat, fejtörőket. A 200 oldalon, 600-nál is több hagyományos és teljesen újfajta rejtvény, szórakoztató és ismeretterjesztő rébusz, játékos fejtágító feladat hívja-várja az öt éves kor feletti lányokat-fiúkat. A játék öröme és varázsa, a titkok leleplezésének izgalma hamarosan az olvasók kedvencei közé emelte a játékos Óriást. A kiadvány sikere megalapozta a folytatást és két év múlva érkezett is a második: 2018-ban megjelent az Óriás Tapsi 2. Az újabb nagyon nagy rejtvénykönyv is a Tapsi olvasóinak kedvence lett. Nem is csoda, hiszen gazdag tartalmához és 13 Tapsi magazinnak megfelelő terjedelméhez képest az ára nagyon kedvező volt.

Tovább is van, mondjam még? Ismét lett folytatás, mégpedig újabb két esztendő elteltével. Ha nem is ugyanolyan névre keresztelve, de ugyanolyan nagy (A4-es méretű) könyv született. A két Óriás Tapsi rejtvénykönyv után 2020 tavaszán egy újabb óriás jelent meg. Világra jött a tengernyi játékos rajzot és rajzos játékot tartalmazó könyv, a Tapsi Szín-Játék gyerekeknek. Készségfejlesztő kisfestős játékok, másolható és színezhető képek sokasága csábít játékra és szórakozásra. Másfélszáz oldalon, csaknem félezer hagyományos és teljesen újfajta kifestős játék, színezhető rajz, valamint készségfejlesztő és ismeretterjesztő rébusz, játékos fejtágító feladat várja az 5 éves kor felettieket. Miért is Szín-Játék a címe? Mert ezúttal nem csak a formákkal, rajzokkal, betűkkel, pontokkal és vonalakkal, hanem a színekkel is többet játszhatunk.

Ha valami csoda okán lemaradtál valamelyik átlagos méretű vagy óriás rejtvénykönyvről, még ne add fel a reményt! Az eddig megjelent valamennyi Tapsi rejtvénykönyv borítója megtekinthető a Vicces Tapsi honlapján. Az ott bemutatott kollekciót mindenki összevetheti otthoni, saját gyűjteményével. Az esetleg hiányzó darabok a Vicces Tapsi honlap Megrendelés, vásárlás oldalán megrendelhetők.

Azok számára, akik nem szeretnének vadászni a lapozható játszótársakra, új lehetőséget ajánlunk. Webáruházunkban, a tapsi.hu boltjában a felnőttek közreműködésével megvásárolható, letölthető és kinyomtatható gyűjteményeket kínálunk. Ezek a folyamatosan készülő e-kiadványok fajtánként válogatva tartalmazzák rejtvényeinket, foglalkoztató feladatlapjainkat. Indokolt esetben korosztályonként is csoportosítjuk a játékos fejtörőket.

A letölthető e-kiadványok egyszerű megoldást kínálnak, ráadásul a pénztárcát is kímélik: jóval olcsóbbak nyomdában készült társaiknál. Ugyanakkor többször is kinyomtathatók, így nagyobb családokban és közösségekben is rendkívül gazdaságosan használhatók.

A vásárlás után azonnal letölthető gyűjtemény oldalai egyben vagy külön-külön is akárhányszor kinyomtathatók házilag. Ezáltal sokkal jobban megéri, mint egy hagyományosan nyomtatott magazin vagy rejtvénykönyv megvásárlása. Éppen ezért igyekszünk az évtizedek alatt nyomtatásban kiadott legsikeresebb magazinjainkat és könyveinket e-kiadványként is megjelentetni. Érdemes tehát figyelemmel kísérni honlapunk webáruházát, ahol a folyamatosan készülő friss gyűjteményes e-kiadványok mellett a korábbi játékos-rejtvényes nagyágyúk is feltűnnek majd kiváló minőségben letölthető és kinyomtatható formátumban.

Felhívjuk minden kedves olvasónk figyelmét, hogy a rejtvények, színezők és egyéb készségfejlesztő feladatlapok valamennyi letöltött és kinyomtatott gyűjteménye használható otthon vagy közösségben, óvodában, iskolában, táborokban és más csoportos foglalkozásokon, de árusításra nem sokszorosítható, kereskedelmi forgalomba nem hozható!

KAPCSOLÓDÓ E-KIADVÁNYOK A SHOP KÍNÁLATÁBÓL

A rejtvényekből összeállított letölthető és kinyomtatható gyűjteményes kiadványok megvásárolhatók honlapunk boltjában.

1–6 termék, összesen 27 db