A kirakós puzzle szórakoztató és hasznos rejtvény. A feldarabolt kép sikeres kirakásához fontos képességekre van szükség. Az óvodások, kisiskolások és a nagyobb gyerekek számára egyaránt hasznos készségfejlesztő a képkirakó rejtvény.

Tili-toli és társai

Tapsi játékos világában sokféle és különöző nehézségű kirakós feladat létezik. A bonyolultabb puzzle még a felnőtteket is próbára teszi. fejleszti a megfigyelő képességet és logikai készséget.

t

online is kirakható puzzle

A képkirakó rejtvények egyes fajtái alkalmasak online játékra is. A játszóterünkön online  fejthető puzzle szintén hasznos készségfejlesztő rejtvény.

Megfigyelés, tervezés, logika

A megfigyelő képességet és logikai gondolkodást ösztönző képkirakó játék hasznos és szórakoztató időtöltés kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A rejtvénykirály fejtornája

Doktor szöszi is kereste a pandát

Hirtelen ötlet volt a legendás pandakereső rejtvényt...
bővebben

Kapcsolódó ajánlatunk

A puzzle Tapsi világában is fontos szereplő. Most ezt ajánlja a Shop:

Aki szereti a kirakós játékokat, jó társaságban érezheti magát. A leghíresebb puzzle rajongók között van Hugh Jackman világhírő színészművész. A néhai II. Erzsébet brit királynő kislányként, majd uralkodóként is nagy kedvelője volt a puzzle játékoknak. Egyébként az angol királynő képmása szerte a világon sok száz képkirakós játékon szerepelt. Ez pedig nem csak a brit uralkodó, hanem a puzzle rejtvény hatalmas népszerűségét is mutatja.

A rejtett képek leleplezése izgalmas és vonzó feladat. Nem véletlen, hogy sokféle játék és rejtvény igyekszik kihasználni ezt a lehetőséget. Tapsi játékos világában is népszerűek a különböző képfeltáró fejtötők.
Jól ismert a pontok összekötésével megjeleníthető rajz, vagy a kusza vonalakkal szabdalt és satírozással (színezéssel) előhívható kép. Olyan is gyakran előfordul, hogy különféle alakzatok satírozása során tárul fel a rejtett kép. Ezeknél a feladatoknál a rejtvényábra hiányos ugyan, ám minden a helyén van, csak ki kell hámozni a képet. Ehhez hívjuk segítségül a pontokat, a satírozást vagy valami más trükköt.

Nem ilyen a képkirakó puzzle, ahol a játék során az összekevert vagy külön elhelyezett képdarabok ide-oda mozgatásával történik a leleplező képfeltárás.

A puzzle nem olyan!

A képkirakó puzzle különbözik sok más képfeltáró rejtvénytől. Ebben a játékban a kép egyes részletei nincsenek eredeti helyükön, a játék lényege a mozaik darabok megfelelő visszahelyezése. A kép újra felépítéséhez egy kis segítséget is kap a játékos: láthatja például az eredeti képet kicsinyítve, vagy a puzzle darabkák eredeti sorrendjét. Minél bonyolultabb az ábra és kevesebb a segítség, annál nehezebb a kép kirakása. Ebbe a sorba tartoznak még a különféle képszeletelő rejtvények, amelyek megfejtése során a képszeletek helyes sorrendjének meghatározása jelenti a megoldást.

Online játék

Izgalmas puzzle képkirakók online is fejthetők Tapsi játszóterén.
bővebben...

 

Satírozó

Satírozd vagy színezd be a kusza ábra megjelölt részleteit és kibontakozik az elrejtett kép.
bővebben...

 

Pontosan

Kösd össze sorban a pontokat és végül feltárul a rejtett kép.
bővebben...

 

Betűválogató

Egy rács kis részekre osztjuk a képet. A puzzle darabokat egyenként az üres rácsra másoljuk.
bővebben...

 

A puzzle csoportos foglalkozások alkalmával jó lehetőséget kínál a logikai és kombinációs készség felmérésére, amennyiben versenyeztetéssel kiegészítve, időre végzik a feladatot a nebulók. Erre kiválóan alkalmasak letölthető gyűjteményes kiadványaink, amelyek jól szolgálják a hasznos időtöltést és a játékos készségfejlesztést.

A LETÖLTHETŐ KIADVÁNYOK TITKA

A képkirakó rejtvények kedvelőinek sem szükséges ezután az újságosoknál és áruházakban vadászni a lapozható játszótársakra. Webáruházunkban, a tapsi.hu boltjában a felnőttek közreműködésével megvásárolható, letölthető és kinyomtatható gyűjteményeket kínálunk. Ezek a folyamatosan készülő e-kiadványok fajtánként válogatva tartalmazzák rejtvényeinket, foglalkoztató feladatlapjainkat. Indokolt esetben korosztályonként is csoportosítjuk a játékos fejtörőket.

A letölthető e-kiadványok egyszerű megoldást kínálnak, ráadásul a pénztárcát is kímélik: jóval olcsóbbak nyomdában készült társaiknál. Ugyanakkor többször is kinyomtathatók, így nagyobb családokban és közösségekben is rendkívül gazdaságosan használhatók.

A vásárlás után azonnal letölthető gyűjtemény oldalai egyben vagy külön-külön is akárhányszor kinyomtathatók házilag. Ezáltal sokkal jobban megéri, mint egy hagyományosan nyomtatott magazin vagy rejtvénykönyv megvásárlása. Éppen ezért igyekszünk az évtizedek alatt nyomtatásban kiadott legsikeresebb magazinjainkat és könyveinket e-kiadványként is megjelentetni.

Érdemes tehát figyelemmel kísérni honlapunk webáruházát, ahol a folyamatosan készülő friss gyűjteményes e-kiadványok mellett a korábbi játékos-rejtvényes nagyágyúk is feltűnnek kiváló minőségben letölthető és kinyomtatható formátumban.

s

Felhívjuk minden kedves olvasónk figyelmét, hogy a rejtvények, színezők és egyéb készségfejlesztő feladatlapok valamennyi letöltött és kinyomtatott gyűjteménye használható otthon vagy közösségben, óvodában, iskolában, táborokban és más csoportos foglalkozásokon, de árusításra nem sokszorosítható, kereskedelmi forgalomba nem hozható!

Az online vásárlás után letölthető kiadványokat kínálunk a piactéren.

 Ha már regisztráltál várunk téged is a játszótéren!