Kiváncsi vagy arra, hogy mi van pontosan a képen? Kösd össze sorban a pontokat, haladj pontról pontra és a végén kiderül a titok. Látod majd, hogy mi van a képen pontosan...

Csak pontosan, szépen

Miközben pontról pontra haladunk, nem árt az óvatosság, hiszen be kell tartani a megadott sorrendet.

Mindenki kedvence

Vonzó az ovisok számára, népszerű a kisiskolások körében. Segíti a ceruzakezelést, a számok és betűk ismeretét. Az összetett pontkötő már a nagyok számára is csábító kihívás.

Kettő az egyben

Ha elérted és bekötötted az utolsó pontot is, még mindig nincs vége a játéknak. Bár a színezés más lapra tartozik, itt is van rá alkalom: a pontokból kialakult rajz is szépen kiszínezhető.

Képes különbségek

különbségkereső - bohócok

Tapsi világában is népszerű képes rejtvény a különbségkereső...
bővebben

Ajánlatunk

A pontösszekötő k Tapsi világában is főszereplők:

Csak pontosan, szépen, ahogy a csiga megy a réten! Ez a tréfás tanács helyénvaló a pontösszekötős rajzokhoz, ahol sorjában haladva kapcsolhatjuk össze egy vonallal a pontokat. Érdemes lassan, megfontoltan végezni a feladatot, még ha nem is egészen a csiga lassúságával. Miközben pontról pontra haladunk, nem árt az óvatosság, hiszen be kell tartani a sorrendet. Általában a pontok melletti számok mutatják a haladás irányát, de az ABC betűi is jelezhetik, hogy milyen sorrendben kössük össze a pontokat. Nagyobb és összetettebb rajzok esetén a kettő együtt is szerepelhet, ebben az esetben a számok és a betűk sorrendje a kép különböző részleteinek megrajzolását segíti.

A pontösszekötő rendkívül népszerű játék lehet már az óvodások körében is. A gyerek számára a ceruza különben is mágikus eszköz: használatával bármit a papírra varázsolhat. Ráadásul itt még játékra is hív a pontösszekötős feladat.

Vonzó a rajzolási lehetőség és csábító az ismerkedés a számok világával. A kisiskolások számára pedig már igazán vonzó ez a rejtvény, hiszen a pontokban rejlő titok leleplezésének izgalma is ösztönzőleg hat.

Miközben a gyerkőc kideríti, milyen kép bontakozik ki a pontokat összekötő vonal nyomán, használja a számokat vagy ismerkedik a betűkkel, játékosan tanulja az abc-t.

Dupla pontösszekötő rejtvény

Számokkal és betűkkel is megadhatjuk a pontösszekötés sorrendjét. A számozás vagy az abc-sorrendjében végezhető a pontösszekötés.

A nagyobbak számára már bonyolultabb figurákat, összetettebb képeket rejthetünk a pontok közé. Lehetőség nyílik jobban elmélyülni a számok világában. A számolási készség fejlesztésére kiváló alkalom a pontokat jelző számsorrend különféle megadása. Készíthetünk olyan pontösszekötő feladványt, ahol például csak páros vagy páratlan számokat adunk emelkedő sorrendben a pontok mellé. Ekkor kettesével haladunk, de rendezhetjük a pontok melletti számokat hármasával, négyesével, ötösével stb.

Ha betűkkel jelöljük a pontokat, akkor is megadhatunk egyedi sorrendet, elmélyülhetünk a betűk világában.

Haladhatunk abc-rendben csak kisbetűkkel vagy csak nagybetűkkel. Választhatjuk az ABC magánhangzóit vagy csak a mássalhangzókat. Megadhatunk egy mondatot, például egy közmondást vagy versrészletet és annak betűi szerinti sorrendben kötjük össze a pontokat.

Amikor kirajzolódik a kép

Nem csupán előre megadott sorrend szerint összekötve alkothatnak képet a pontok. Egy ábra másolatát is elkészíthetjük, ha az ábra mellett annak fontos pontjait megadjuk. Ilyen esetben az összekötés sorrendje nem fontos, nem is írunk a pontok mellé se számot se betűt, se semmit.

másolás és pontösszekötés

Egy rajz másolata is elkészíthető a megadott pontok összekötésével.

A játék örömének átélését és a hatékony készségfejlesztést is jól szolgálja a megfelelő pontösszekötő játék a gyerkőcök minden korosztályában. Sok pontot átvettünk és összekötöttünk, de még nem teljes a kép. Még nincs vége a játéknak, még mindig tovább húzható a vonal, még nem értünk el az utolsó pontig. Az igazság az, hogy a játékos kíváncsiságot később sem növi ki teljesen az ember. Mindenki vágyik a játékra és a sikerélményre. Példázza ezt egy-egy jól sikerült társasjáték. Na és most ki nevet a végén? Csakis az, aki végig húzta a vonalat, sikeresen eljutott az utolsó pontig és munkája nyomán kirajzolódott a rejtett kép.

A színek is játszanak

A srácoknak készségfejlesztő játék, a felnőtteknek pedig a kikapcsolódást segítő, stresszt oldó szórakozás. Ki-ki saját hasznára és örömére fűzheti össze a pontokat. Meglehet azonban, hogy ekkor még mindig nincs vége a játéknak. Előfordulhat ugyanis, hogy színes ceruzák is hevernek a közelben és nagy a csábítás, hogy kiszínezzük a pontösszekötéssel megrajzolt képet. Ne fogd vissza magad, ez természetes igény. Így kapcsolható önálló alkotó tevékenyég, kreativitás is az addig pusztán előírás szerint végrehajtott feladathoz.

Vitorlás pontösszekötő rejtvény.

A pontösszekötő játék, hasonlóan a többi képes rejtvényhez, kitűnően ötvözhető a szín-játékkal. A pontösszekötéssel megrajzolt vagy kiegészített képet kedvedre kifestheted, kiszínezheted.

A színezés és kifestés ugyan más lapra tartozik, honlapunk SZÍN-JÁTÉK oldalának témája, ám érdemes itt is megjegyezni, hogy a pontösszekötéssel kibontakozott rajzok tetszés szerint kiszínezhetők. A színimádók nyugodtan valljanak színt, hiszen a kifestés jó lehetőség a pontösszekötés során kialakult feszültség és izgalom levezetésére.

Pontösszekötős gyűjtemények

Kisebb és nagyobb gyerekeknek egyaránt kínálunk pontösszekötő rejtvényeket. Igényes és egyedi feladatlapokat korosztályonként és témánként csoportosítva is kínálunk honlapunk boltjában. Külön pontösszekötőkből is ajánlunk gyűjteményt, de másféle készségfejlesztő képes rejtvényekkel mixelve is megtalálhatók.

Így azután már pontösszekötő rejtvényeink kedvelőinek sem szükséges az újságosoknál és áruházakban vadászni a lapozható játszótársakra. A tapsi.hu boltjában a felnőttek közreműködésével megvásárolható, letölthető és kinyomtatható gyűjteményeket kínálunk. Ezek a folyamatosan készülő kiadványok fajtánként válogatva tartalmazzák rejtvényeinket, foglalkoztató feladatlapjainkat. Indokolt esetben korosztályonként is csoportosítjuk a játékos fejtörőket.

Egyszerű, gyors és olcsó

Egyszerű, gyors és olcsó

A letölthető kiadványok egyszerű megoldást kínálnak, ráadásul a pénztárcát is kímélik: jóval olcsóbbak nyomdában készült társaiknál. Ugyanakkor többször is kinyomtathatók, ezáltal nagyobb családokban és közösségekben is rendkívül gazdaságosan használhatók.

A vásárlás után azonnal letölthető gyűjtemény oldalai egyben vagy külön-külön is akárhányszor kinyomtathatók házilag. Ezáltal sokkal jobban megéri, mint egy hagyományosan nyomtatott magazin vagy rejtvénykönyv megvásárlása. Éppen ezért igyekszünk az évtizedek alatt nyomtatásban kiadott legsikeresebb magazinjainkat és könyveinket e-kiadványként is megjelentetni. Érdemes tehát figyelemmel kísérni honlapunk webáruházát, ahol a folyamatosan készülő friss gyűjteményes e-kiadványok mellett a korábbi játékos-rejtvényes nagyágyúk is feltűnnek majd kiváló minőségben letölthető és kinyomtatható formátumban.

s

Felhívjuk minden kedves olvasónk figyelmét, hogy a rejtvények, színezők és egyéb készségfejlesztő feladatlapok valamennyi letöltött és kinyomtatott gyűjteménye használható otthon vagy közösségben, óvodában, iskolában, táborokban és más csoportos foglalkozásokon, de árusításra nem sokszorosítható, kereskedelmi forgalomba nem hozható!

Ebben a képgalériában pontösszekötő rejtvényeket mutatunk, amelyek megnyitás után letölthetők a jobb klikk után a “Kép mentése másként…” lehetőségre kattintva.