Csak kusza vonalakat látsz és nem tudod, hogy ez most komoly, vagy valami vicc? Ne kapkodj, nézd meg még egyszer alaposan! Talán most sikerül felfedezni, hogy mi lehet a képen. Látod már? Nem látod? Na látod! Rendben is van így, hiszen ez egy játékos rajz.A satírozós rejtvénynek éppen az a célja, hogy felcsigázza az érdeklődést. Akkor esik neki a legnagyobb izgalommal az ember gyermeke a megfejtésnek, ha valami titkot leplezhet le. Itt pedig van leleplezni való, hiszen első ránézésre nem sikerült kideríteni a kusza vonalak titkát.

Satírozd fehérre a fehér pontokkal jelölt területeket!

Akkor most mi legyen? Mi a teendő, ha így átvágott a rajzoló? Szerencsére van megoldás. Remélem, hogy a ceruza mindig kéznél van, ha Tapsival játszol. Akkor ragadd magadhoz a kezdeményezést és olvasd el a feladatot! Biztosan odaírtuk, hogy a vonalakkal szabdalt ábrának melyik mezőit, bejelölt területeit kell besatírozni ahhoz, hogy feltáruljon a titok és kibontakozzon előtted a kép. Kis türelem, odafigyelés, koncentráció, némi kézügyesség, óvatos ceruzavezetés és máris készen vagy. Vége az izgalomnak: már nincs titok. Ha sikerült szép satírozással kihámoznod a vonalakból és tetszik, amit látsz, akár a falra is felteheted a képet.

satírozós játék

Satírozd be a pontokkal jelölt mezőket és feltárul a látszólag kusza vonaltenger titka!

Meglehet, a falra inkább színes képet szeretnél. Hogyan lesz a satírozós rejtvényből színező? Erre is van ötletünk: jöhet a szín-játék! Mivel többször is kinyomtathatod a letöltött rejtvényt, láss neki még egyszer! Most már nem sötétben tapogatózol, ha jól odafigyelsz, pontosan azonosíthatod, hogy a vonaltenger egyes részein mi bontakozik ki. Így aztán a színes ceruzákat is csatasorba állíthatod és koptathatod őket a satírozós rejtvény vonalai között. Ha például egy jól öltözött kalapos ember van a képen, akkor más színűre festheted a kalapját, sálját, kabátját, nadrágját, cipőjét stb.

A satírozó rejtvényeket is szeretjük variálni. Nem csupán pontok, jelek vagy különböző kis formák jelölhetik a satírozásra szánt területeket. A kusza vonaltengert szerkeszthetjük úgy is, hogy különféle szabályos idomokat vagy azok részleteit is belekombináljuk az ábrába. Ilyenkor például a háromszög alakzatok besatírozásával bontakozik ki a kép.

satírozós rejtvény

Ebből a kusza vonaltengerből a háromszög alakzatok besatírozásával bontakozik ki a kép.

A népszerű satírozós rejtvényekből is kínálunk gondos válogatást a tapsi.hu piacterén. A kiváló minőségben letölthető és kinyomtatható rejtvények, foglalkoztató feladatlapok gyűjteménye minden korosztály számára szórakoztató, izgalmas és hasznos készségfejlesztő időtöltést kínál. Emellett a többféle képes rejtvényt vegyesen tartalmazó kiadványba és a szín-játékok rajzos-képes gyűjteményében is helyet kapott a satírozós rejtvény.

A rejtvények kedvelőinek nem szükséges ezután az újságosoknál és áruházakban vadászni a lapozható játszótársakra. Webáruházunkban, a tapsi.hu boltjában a felnőttek közreműködésével megvásárolható, letölthető és kinyomtatható gyűjteményeket kínálunk. Ezek a folyamatosan készülő e-kiadványok fajtánként válogatva tartalmazzák rejtvényeinket, foglalkoztató feladatlapjainkat. Indokolt esetben korosztályonként is csoportosítjuk a játékos fejtörőket.

A letölthető e-kiadványok egyszerű megoldást kínálnak, ráadásul a pénztárcát is kímélik: jóval olcsóbbak nyomdában készült társaiknál. Ugyanakkor többször is kinyomtathatók, így nagyobb családokban és közösségekben is rendkívül gazdaságosan használhatók.

A vásárlás után azonnal letölthető gyűjtemény oldalai egyben vagy külön-külön is akárhányszor kinyomtathatók házilag. Ezáltal sokkal jobban megéri, mint egy hagyományosan nyomtatott magazin vagy rejtvénykönyv megvásárlása. Éppen ezért igyekszünk az évtizedek alatt nyomtatásban kiadott legsikeresebb magazinjainkat és könyveinket e-kiadványként is megjelentetni. Érdemes tehát figyelemmel kísérni honlapunk webáruházát, ahol a folyamatosan készülő friss gyűjteményes e-kiadványok mellett a korábbi játékos-rejtvényes nagyágyúk is feltűnnek majd kiváló minőségben letölthető és kinyomtatható formátumban.

Felhívjuk minden kedves olvasónk figyelmét, hogy a rejtvények, színezők és egyéb készségfejlesztő feladatlapok valamennyi letöltött és kinyomtatott gyűjteménye használható otthon vagy közösségben, óvodában, iskolában, táborokban és más csoportos foglalkozásokon, de árusításra nem sokszorosítható, kereskedelmi forgalomba nem hozható!

KAPCSOLÓDÓ E-KIADVÁNYOK A SHOP KÍNÁLATÁBÓL