Előre bocsájtom: nem akárkiről mesélek. Egy olyan fiúról szól a történet, akit talán még Csiri bácsi, a messze földön híres varázsló is szívesen tanoncának fogadott volna. Csabi nem csak ügyes volt, de jókora csalafintaság is szorult belé. A kissrác ezúttal elhatározta, bemutat egy szemfényvesztő mutatványt. Odafordult hát a többiekhez és azt mondta:

- Figyeljetek! Ezt az újságlapot a szemetek láttára darabokra tépem, majd összegyűröm, azután pedig egészben elővarázsolom.

És elkezdte a mutatványt. Felmutatta az újságoldalt, majd két kezével gondosan darabokra hasogatta. Közben a papírdarabokat a két tenyerében jól összegyömöszölte és úgy tett, mintha azt a levegőbe hajította volna.  Ezzel együtt mindenféle varázsszavakat mormolt. Kisvártatva meg is történt a varázslat: a többek ámulatára az újságlapot teljes egészében szétteregette és diadalmasan meglebegtette.

Kiélvezte a sikert, majd engedett a hosszas könyörgésnek és felfedte a trükköt. Előre jelezte, hogy nincs benne nagy ördöngösség, csupán kézügyességre van szükség, amely viszont a bűvészetben alapvető kívánalom. Ezt egyébként minden bűvész megerősítheti. A Csabi által bemutatott trükk alapötletét a következőkben egyszerűen összefoglaljuk, mindenféle hókuszpókusz nélkül.

A mutatványhoz két egyforma újságlapra van szükség. Az egyiket annyira összehajtogatjuk, hogy a tenyerünkben elrejthessük. A másik lapot megmutatjuk a közönségnek, majd darabokra tépjük és összegyúrva az üres tenyerünkbe rejtjük. Ezután a másik tenyerünkben lévő, összehajtogatott újságlapot ügyesen szétteregetjük.

Már csak gyakorolnod kell, aztán pedig jöhet az előadás. Ha jól csinálod, nem marad el a hatás, mindenkit elbűvöl a varázslat. Később pedig azt találgatják majd: vajon hogyan csinálhattad?

A te döntésed, hogy nyomban elárulod, vagy meghagyod közönséged számára a titok felfedezésének izgalmát.

Rejtvényes-játékos kiadványainkbannincs ok a titkolózásra: minden alkalommal megadjuk a megfejtést. Persze előtte elvárható a próbatétel, hiszen mit sem ér a fejtágító foglalkoztató és készségfejlesztő feladat, ha nem próbálja megoldani saját erejéből az ember.Nem érdemes egyből a megfejtéshez lapozni, hiszenkóéünlegesen jó érzés a titok leleplezésének izgalma.