Tapsi játékos világa a távoli múltból ered. Harminc éve egyedi rejtvényes színezőket készítettünk. Később a rendszeres megjelenésre tervezett kiadvány a Tapsi nevet kapta. A lapcsalád első tagjának története tehát igen csak messzire vezet: a Tapsi magazin első száma 1993 tavaszán, húsvétra jelent meg.

A rejtvénymagazin és kifestő eleinte csak negyedévente, aztán kéthavonta, majd később minden hónapban napvilágot látott. Hosszú idő elteltével azután ismét ritkultak a megjelenések: először visszaállt kéthavira, majd negyedéves lett. Időközben az 5-15 éves korosztály számára készülő magazin egyre újabb játékos rejtvényekkel gazdagodott. A „lapozható játszótárs" szlogennek megfelelő tartalommal, egyéni arculatot kapott. A játékos rajzok és rajzos játékok, valamint a folyamatosan születő újfajta rejtvények mellett apránként több izgalmas rovat is helyet kapott a Tapsi magazin hasábjain.

Az idők során a kiadvány tartalma is folyamatosan átalakult: a kicsik nagy újságjából kinőtte magát, a kisiskolások mellett a nagyobbak, a tinik sokszínű rejtvénymagazinja is lett, amely bevezeti a fejtörők ifjú kedvelőit a felnőttek körében népszerű rejtvények világába.

A nagy példányszám, a sok játékos kedvű olvasó szívesen játszott az akkoriban jelentős nyereményekkel is csábító rejtvényekkel. A kiadó postafiókja kicsinek bizonyult: zsákszámra érkeztek naponta a Tapsinak címzett borítékok, levelezőlapok. A levelek nemcsak megfejtéseket tartalmaztak, hanem a különféle népszerű rovatokba is írtak a gyerekek. Az Állatbarát rovatba saját állatokról szóló történetek, képek érkeztek. A Levelezőtársat keresők rovata két-három teljes oldalt is elfoglalt. A Csacskaságok rovatba vicces sztorikat és képeket küldtek az olvasók. A Mozgóképek rovat filmes, a Zeneajánló pedig zenei újdonságokat ismertetett. Színészek és egyéb hírességek beszéltek gyerekkori élményeikről az Amikor és még kissrác voltam című rovat hasábjain. Volt horoszkóp és világhíres embereket bemutató sorozat, majd képregények is költöztek a Tapsi magazinba.

Tapsi magazin oldalak archívum

Népszerű rovatok a Tapsi magazinból, az 1990-es évek elejéről.

Hosszú és izgalmas utat járt be az évtizedek alatt a rejtvényes, rajzos magazin. Akik az első évfolyamokban Tapsi játszótársai voltak, ma már többnyire szülők, ám olyan is előfordulhat, hogy a nagyi kedvenc újságja volt egykor a Tapsi. A rejtvényekhez, fejtörő játékokhoz kezdetektől sok jókedv is párosult. Olyannyira népszerűvé vált a Tapsiban olvasható Csacskaságok rovat, hogy pár év alatt kinőtt belőle egy önálló vicces kiadvány, a népszerű Vicces Tapsi zsebkönyv. Ugyanakkor felélesztette az igényt a különféle rejtvénytípusokra szakosodott kiadványokra, amelyek ma a Tapsi lapcsalád éves, negyedéves vagy csak alkalmanként megjelenő tagjai. De ezek mindegyike már egy másik történet...

A lapcsalád legidősebb tagja a 2020. évtől negyedévente jelenik meg. A Tapsira jellemző rejtvényeket, hagyományos és különleges fejtörőket, játékos rajzokat és rajzos játékokat honlapunk oldalain részletesen bemutatjuk. Nemcsak a visszaemlékezés, a nosztalgia kedvéért ismertetjük Tapsi játékos világát, hanem a jövőre is gondolunk: ezekből a hagyományokból táplálkoznak újszerű, online letölthető gyűjteményeink.

Ugyanis rejtvényeink kedvelőinek nem szükséges ezután az újságosoknál és áruházakban vadászni a lapozható játszótársakra. Webáruházunkban, a tapsi.hu boltjában a felnőttek közreműködésével megvásárolható, letölthető és kinyomtatható gyűjteményeket kínálunk. Ezek a folyamatosan készülő e-kiadványok fajtánként válogatva tartalmazzák rejtvényeinket, foglalkoztató feladatlapjainkat. Indokolt esetben korosztályonként is csoportosítjuk a játékos fejtörőket.

A letölthető e-kiadványok egyszerű megoldást kínálnak, ráadásul a pénztárcát is kímélik: jóval olcsóbbak nyomdában készült társaiknál. Ugyanakkor többször is kinyomtathatók, így nagyobb családokban és közösségekben is rendkívül gazdaságosan használhatók.

A vásárlás után azonnal letölthető gyűjtemény oldalai egyben vagy külön-külön is akárhányszor kinyomtathatók házilag. Ezáltal sokkal jobban megéri, mint egy hagyományosan nyomtatott magazin vagy rejtvénykönyv megvásárlása. Éppen ezért igyekszünk az évtizedek alatt nyomtatásban kiadott legsikeresebb magazinjainkat és könyveinket e-kiadványként is megjelentetni. Érdemes tehát figyelemmel kísérni honlapunk webáruházát, ahol a folyamatosan készülő friss gyűjteményes e-kiadványok mellett a korábbi játékos-rejtvényes nagyágyúk is feltűnnek majd kiváló minőségben letölthető és kinyomtatható formátumban.

Felhívjuk minden kedves olvasónk figyelmét, hogy a rejtvények, színezők és egyéb készségfejlesztő feladatlapok valamennyi letöltött és kinyomtatott gyűjteménye használható otthon vagy közösségben, óvodában, iskolában, táborokban és más csoportos foglalkozásokon, de árusításra nem sokszorosítható, kereskedelmi forgalomba nem hozható!

Ha lemaradtál valamelyik népszerű Tapsi rejtvénykönyvről vagy egyik Óriás Tapsiról ne add fel a reményt! Az eddig megjelent valamennyi Tapsi rejtvénykönyv borítója megtekinthető a Vicces Tapsi honlapján. Az ott bemutatott kollekciót mindenki összevetheti otthoni, saját gyűjteményével. Az esetleg hiányzó darabok a Vicces Tapsi honlap Megrendelés, vásárlás oldalán megrendelhetők.

KAPCSOLÓDÓ E-KIADVÁNYOK A SHOP KÍNÁLATÁBÓL

A rejtvényekből összeállított letölthető és kinyomtatható gyűjteményes kiadványok megvásárolhatók honlapunk boltjában.

1–6 termék, összesen 27 db