Tapsi világában a kezdetektől jelen vannak a játékos rajzok, a képes játékok. Tudjuk, milyen sokféle módon lehet játszani a rajzokkal: képes rejtvényeink hosszú sora bizonyítja a rajzos játékosságot. Ha játékos világunkban megtapasztaljuk, hogy milyen sokoldalúak, milyen sok mindenre alkalmasak a képek, akkor nagy a csábítás, hogy meséljünk is velük.

Tapsi játékos világába már korábban beépültek vicces-rajzos történetek, régmúltból előbányászott és némileg modernizált rövid képregények, pár oldalas kis képmesék. Ezek a százéves képes történetek sorozatban megjelentek fekete-fehérben Tapsi rejtvényes lapjaiban és a Vicces Tapsi zsebkönyvben.

A képregényben Csárli (Charlie Chaplin) figurája.

Részlet a Csárli énekesmadarai című ősrégi képmeséből. A Charlie Chaplin jellegzetes figuráját idéző bajuszkás főszereplőt ezekben az újra szerkesztett képmesékben mi neveztük el Csárlinak. Az átdolgozott képregény eredetije száz esztendeje készült (feltehetően) Angliában, majd Magyarországon az 1920-as években jelent meg a dán tulajdonú Áller Képes Családi Lapban. Igy most láthatod milyen képregénnyel találkozhatott gyermekkorában az üknagyid...

Tapsi játékossága tehát már korábban kiegészült egy mesés világgal. Később, a múltból felidézett képregények mellé, saját vicces mesék is születtek. Ilyen volt a Vicces Tapsi hasábjain megjelent Tóbiás kalandjai című humoros történetfüzér, amely hamarosan folytatódik és várhatóan képregény és gazdagon illusztrált képes regény is születik belőle.

Később, de sok-sok évvel ezelőtt, külön kiadványként új képregény is született Tapsi mesés világában: megjelent a népszerű Lóbarátok képregény zsebkönyv. Az első sorozat Szofiról és társairól, a második pedig a Betyár tanya gyerekekkel barátkozó lovairól és közös kalandjaikról szól. A Lóbarátok történetéről bővebben is olvashatsz honlapunkon.

Képmesék részlet

A vagány cimborákkal mindig izgalmas kalandokat élhetsz át. Tomi és Somi ezúttal egy veszélyes vadállatot szállító hajón vállal munkát. (Részlet a Képmesék 1 gyűjteményes kiadványból.)

A nyomtatott kiadványokban szinte kizárólag fekete-fehérben közreadott ősrégi képregények átdolgozásai nemrég további „ráncfelvarráson” estek át és Képmesék címmel válogatott gyűjtemények formájában, letölthető (és akár ki is nyomtatható) e-kiadványként jelennek meg a tapsi. hu webáruházában, a képregények termékcsoportban.

A képmesék visszavezetnek a régmúltba, vissza a 19. század végére, a 20. század elejére. Játékos időutazásra hívünk: vissza a képregények aranykorába. Nagyon is megéri ez a visszapillantás, haszons az időutazás, hiszen a képregények hőskorában született és ma már ősréginek számító százéves képes történetek ma is izgalmasak. Érdemes megismismerni őket, persze  kicsit átdolgozva, felfrissítve és aa mai kornak megfelelően átszerkesztve.

Képmesék című képregény gyűjtemény részlete.

A képmesék gyűjteményekben sok kedves és vicces szereplővel, szerethető figurával ismerkedhetsz meg. Itt most a leleményes Samu papa és a csintalan gyerkőcök kalandjait bemutató egyik történet részletét mutatjuk meg. A teljes epizód a Képmesék 1 gyüjteményes e-kiadványban található.

A Képmesék képregény sorozat egyes számaiban a műfaj aranykorában született képregényekből tallózunk. Tapsi mesés világának Képmesék sorozata színes-színezett képekkel megrajzolt, színes-vidám történeteket mesél. A 30 oldalas kiadványok között vannak kisebb (A5-ös) és nagyobb (A4-es) méretű gyűjtemények, amelyek mindegyikében 1-2 oldalas izgalmas sztorik sorakoznak.

Valamennyi képmesében jópofa szereplőkkel, szerethető figurákkal ismerkedhetsz meg. Bizonyára lesznek köztük kedvenceid, de az is biztos, egyik sem lesz unalmas. Felbukkan Tomi és Somi, a két mókás kedvű, vagány cimbora. Szívedbe zárhatod Csárlit, a jószívű ezermestert, aki kis segítőivel téblábol a világban. A leleményes Samu papa és a huncut gyerekek mellett feltűnik Ödön bácsi és Jencike. Zsiga az állatápoló és rosszcsont unokaöccsei, Pali és Lali állatkerti kalandjait biztosan élvezni fogod. És akkor még itt van Döme, a szerencselovag; Holló Ottó a szemtelen varjú; Szimat nyomozó, az eszes rendőr; és még sokan mások...

A Képmesék sorozat egy-egy száma a legtöbbször különböző szereplők kalandjait felvonultató rövid képes történeteket mesél el. Van azonban olyan gyűjtemény is, amelyben valamennyi sztorinak, epizódnak ugyanaz a főszereplője. Ilyen például Robi, az álmodozó, aki a Képmesék 2 sztárja és minden epizódban szerepel: hol nagy vadásznak, hol hős lovagnak, hol bátor mozdonyvezetőnek képzeli magát és képzelete nyomán izgalmas történetek elevenednek meg. A végére persze mindig visszazökken a srác a valóságba. A sorozat címe: Robi azt hiszi, hogy…

Képregény részlet

Van olyan képmese gyűjteményünk, amelyben valamennyi sztorinak, epizódnak ugyanaz a főszereplője. Itt van például Robi, az álmodozó, aki a Képmesék 2 sztárja és minden epizód főszereplője.

A vidám és szellemes mesék ma is izgalmasak és aktuális tanulságokkal szolgálnak. A kamasz srác feltáruló világa és álmai ugyanazok ma is, mint annak idején. Az idő nem változtatott mindezen és még az sem számít, hol járunk. Így történhetett, hogy az egykor amerikai Bobby nálunk Robi néven kelt új életre. És képzelete megelevenedik az 1-2 oldalas képmesékben. Ő az a fiú, aki legyőzi a kalózokat, kincsre vadászik, bátor mozdonyvezető, nagy prémvadász, világutazó kalandor, mesebeli herceg, állatidomár, hős lovag, tükör által elvarázsolt figura, hangyaméretű kisember, seprűn lovagló szívtipró, görkorcsolyázó fenomén, ifjú Herkules, kérges tenyerű erdei favágó, betörők réme…

Egy másik játékos időutazás: szintén a képregények aranykorába vezet a Képregények 3 című e-kiadvány. Ez a gyűjtemény is állandó szereplős epizódokból áll. A százéves képregényekből válogató sorozatunkban ezúttal Carl E. Schultze neves karikatúrista híres képregényének epizódjaiból tallózunk. A Foxy Grandpa hosszú ideig volt a dédszüleid korosztályának kedvenc képregénye Amerikában. A tapsi.hu gondozásában megjelent magyar változat címe: A ravasz nagypapa.

A ravasz nagypapa képregény

A ravasz nagypapa és a huncut unokák kalandjai vicces történetek sorozatát kínálják. A neves amerikai karikaturista Carl E. Schultze híres Foxy Grandpa képregény sorozata száz esztendeje hódította meg a képregények kedvelőit. A tapsi.hu gondozásában megjelent magyar változat címe: A ravasz nagypapa. Az öregúr és a huncut fiúk kalandjai garantáltan mindig mókás véget érnek.

Az újraszerkesztett és magyarra hangolt történetek a cseles öregúr és két huncut fiú unokája kalandjairól mesélnek. A szellemes ugratások, a mindannyiszor vidám csattanóval végződő történetek részlet gazdag rajzokon, hangulatos képeken bontakoznak ki. Minden sztori hat képből áll és egy sztori egy oldalra került. Az A4-es méretű és 30 oldalas színes kiadványba összesen 29 történetet gyűjtöttünk össze. A mókás és ravasz öregúr és a srácok kalandjait bemutató képmesék száz esztendeje hódították meg Amerikában a képregények kedvelőit. A történetek azonban a születésük után egy évszázaddal is élvezhetőek és szórakoztatóak. A kiadványról részletesebb információt a SHOP oldalán található termék-ismertetőben talász.

A Képmesék sorozat egyes  számainak tartalmát mintaoldalakkal illusztrálva ismertetjük a SHOP oldalán. A termékbemutató az általános és szokásos összefoglaló ismertetés mellett, az egyes epizódokra utaló címszavakat és egy-egy árulkodó mondatot is felsorolunk tartalomjegyzékként.

Honlapunkon, a SHOP kínálatában a képregények másik csoportját a Lóbarátok képregény zsebkönyv korábban nyomtatásban megjelent számait tekinthetik át az érdeklődők.

Ebben a képgalériában képregényinkból válogatunk és kedvcsinálóként megmutatunk néhány "képmesés" oldalt, amelyek megnyitás után letölthetők a jobb klikk után a “Kép mentése másként…” lehetőségre kattintva.

KAPCSOLÓDÓ E-KIADVÁNYOK A SHOP KÍNÁLATÁBÓL