A Tapsi lapcsaládot megjelentető kiadó a gyermekeknek szóló kiadványok mellett lovas szakkönyvek, ismeretterjesztő kiadványok gondozásával is foglalkozik. Mivel a lovaglás, a lovak közelsége vonzó a gyerekek számára, kézenfekvő volt a két téma összekapcsolása...

Tapsi Lóbarátok címmel jelent meg a lovak között játszódó képregény zsebkönyv. A képregény sorozat szereplői később egy új rejtvényes-játékos magazinba is átköltöztek: a Lóbarátok magazinban a szórakoztató és készségfejlesztő rejtvények lovakhoz, lovas témákhoz kapcsolódtak.

Lóbarátok kéregény sorozat

A Lóbarátok képregény első sorozata (Gyükér Zsófia rajzaival és szövegével) összesen tizenegy részből áll.

A Lóbarátok képregény sorozat a Tapsi lapcsalád tagja. A 2012-ben született zsebkönyv párját ritkító kiadvány, amely lóbarátokról szól lóbarátoknak. A sorozattal együtt új sztár is született: Szofi a tehetséges kiscsikó, akinek gyerekkori kalandjait, felnőtté válását és ügyes-bajos mindennapjait mutatja be a képregény. A Gyükér Zsófia rajzaival készült képregény zsebkönyv első sorozata négy év után, a 11. résszel befejeződött.

Lóbarátok képregény

A Lóbarátok képregény második sorozata (Heinrich Marica rajzaival) összese három részből áll.

2016-ban új szereplőkkel és új történettel folytatódott a Lóbarátok képregény sorozat. Folytatódott, de nem ott, ahol abbamaradt. Milyen is lett az új Lóbarátok képregény sorozat? Nyugodtan mondhatom, hogy izgalmas, megható és mulatságos. És titokzatosan regényes. Sőt mi több: képregényes. Ne aprózzuk el: legyen egyszerre Batman, Superman és Pókember. Ez utóbbihoz főleg hasonlít, csak nálunk nem pók, hanem Póka szerepel, aki mellesleg sem pók, hanem ló. És vannak szupersrácok is a szuperlovak mellett. Kellenek egymásnak, kiegészítik egymást. Szerepelnek tehát gyerekek és csikók, ember nagyik és lónagyik, korosabb kancák és vén mének. Játszódik városban és vidéken, utcán és istállóban, suliban és karámban, a pusztán és az erdőben. De főként a tanyán. Mert tanya csak egy van. De  az olyan, ahol titokzatos kalandok születnek, ahol lovasra hangolt a kibontakozó mulatságos fantázia világ. Kalandra hív a kétlábúak és négylábúak népes serege, választhat kedvencet ki-ki kedvére. Itt van Panka, Pepi, Kata, Tomi, Bori mama és Lali papa, akik a lovak szemében látnak szebb jövőt. És a lovak között Mara, Csika, Póka, Patkó, Grimasz, Tréfi és mások, akik szívesen veszik hátukra kiválasztott kétlábú társukat, hogy megmutassák nekik, milyen fentről a világ. A Tapsi Lóbarátok képregény második sorozatának képeit Heinrich Marica rajzolta. A történet alapja Balog László: Lóbarátok című készülő regényének vázlata volt.

A Lóbarátok regény megjelenéséről honlapunk időben tájékozódhatnak az érdeklődők. Kedvcsinálóként pedig egy-egy részletet is elolvashatnak időnként a tapsi.hu Mesélő blogjának látogatói. Az első kiemelt részlet Lóvátett lóbarátok címmel érhető el. A következőkben a regényről szóló általános ismertetőt ajánljuk a Lóbarátokat kedvelő lóbarátok figyelémébe.

 

Lóbarátok képes regény

A képekkel illusztrált regény karikatúra-szerűen meséli el a meghökkentő és izgalmas fordulatokkal teli történetek sorozatát. Kiderül, hogy az emberek gyakran lóvá tesznek, a lovak pedig emberré. A vidám történet szálai átszövik az emberi és állati kapcsolatokat. Szórakoztató, ám elgondolkodtató módon, leginkább a humor eszköztárával élve tárja fel a történet, hogy mi lenne, ha tudnánk beszélgetni az állatokkal.
Mi minden tárulhatna fel ebben a kapcsolatban? Talán még abban is előbbre juthatnánk, hogy mi emberek is jobban megértsük egymást? Ezeket a kérdéseket feszegeti a regény, a humor mellett megannyi szimbolikus jelenettel fűszerezve. Olykor bizony a különböző állatok (lovak, kutyák, kecskék, birkák stb.) hamarabb dűlőre jutnak egymással, mint az emberek közössége. Ezért is hozhat reményt, ha sikerül lóvá válni. Ilyen varázslat pedig csak gyerekekkel történhet, mert ők azok, akik képesek elhinni és befogadni a csodát. A felnőtteknek csak hagyni kell mindezt és engedni a játékot, amely kikövezi az egymáshoz vezető utat…

Csaknem száz lovardába járó és lovakba beleszerelmesedett tinédzser meséit és álmait meghallgatva született ez a regény. Ők az igazi lóbarátok. A regény pedig az ő igaz történetük. Azoké, akik nem csak a lovak barátai lettek,  hanem egymáséi is. A róluk szóló szerteágazó történet a kölcsönös megértés és bizalom irányába keresi az utat.
És mivel ez egy soha véget nem érő történet, befejezni nem lehet, csak abbahagyni. Aztán újra és újra jöhet a folytatás…

Addig is maradnak a Lóbarátok képregény sorozat és a Lóbarátok magazin már elkészült számai.  Ráadásul már nem is kell vadászni rájuk a könyvkereskedőknél és az antikváriumokban, hiszen szerepelnek a honlapunkon megnyitott Shop kínálatában, az egyéb képmesék mellett. A tapsi.hu boltjában a felnőttek közreműködésével megvásárolható, letölthető és kinyomtatható gyűjteményeket kínálunk. Folyamatosan bővül a kínálat és a készülő újabb és újabb játékos foglalkoztató kiadvány mellett a képregényekből is igyekszünk egyre nagyobb választékkal szolgálni a műfaj rajongóit.

A letölthető e-kiadványok egyszerű megoldást kínálnak, ugyanakkor olcsóbbak nyomdában készült társaiknál. Élvezhetők a monitoron vagy más kijelzőkön nézegetve, ráadásul - akár többször is – kinyomtathatók.

Felhívjuk minden kedves olvasónk figyelmét, hogy a rejtvények, színezők és egyéb készségfejlesztő feladatlapok valamennyi letöltött és kinyomtatott gyűjteménye használható otthon vagy közösségben, óvodában, iskolában, táborokban és más csoportos foglalkozásokon, de árusításra nem sokszorosítható, kereskedelmi forgalomba nem hozható!

Ebben a képgalériában a Lóbarátok képregény sorozat számai között tallózva mutatunk oldalakat, amelyek megnyitás után akár le is is letölthetők: a jobb klikk után a “Kép mentése másként…” lehetőségre kattintva.

KAPCSOLÓDÓ E-KIADVÁNYOK A SHOP KÍNÁLATÁBÓL