A Tapsi lapcsaládban három évtizedes hagyomány a gyerekeknek szóló rejtvények készítése. Az évek alatt játékos magazinok egész sora ontotta a fejtörőket. Időközben a vidám játékosság természetes módon vegyült a humorral. A lapozható játszótársak havonta, kéthavonta, negyedévente, félévente és évente megjelenő magazinok és rejtvénykönyvek sikeresen teljesítették feladatukat.

Akik az első évfolyamokban Tapsi játszótársai voltak, ma már többnyire szülők, ám olyan is előfordulhat, hogy a nagyi kedvenc újságja volt egykor a Tapsi. A játékos lapcsalád széles választékot kínált az évek alatt: Tapsi, Tapsi Plusz, Tapsi Szín-Játék, Tapsi Szemfüles, Tapsi Kacagóra, Zseb-Tapsi, Vakációs Tapsi, Tapsi Évkönyv, Lóbarátok magazin és Óriás Tapsi néven randiztunk olvasóinkkal. A randi ma is folytatódik, bár több kiadvány megszűnt, szünetel vagy átalakult. Újabban is rendszeresen találkozhatsz a játékos Tapsi család valamely tagjával az újságosoknál, az áruházak és a könyvesboltok polcain. Tapsi boszorkányos konyhája továbbra is ontja a hagyományos rejtvényeket, az egészen újfajta fejtörőket, valamint a játékos rajzok és rajzos játékok egész sorát.

Tapsi kiadványok

A Tapsi lapcsaládhoz tartozó lapozható játszótársak mai is várják játékos kedvű olvasóikat.

Tapsi játékos világába már kezdetben beköltözött a vidámság. Ez természetes, hiszen a játékosság és a jókedv kézen fogva jár. A rejtvényes magazinok vicceket és tréfás képeket tartalmazó Csacskaságok rovata két évtizede Vicces Tapsi néven önálló életre kelt. A legviccesebb zsebkönyv hamarosan a humor igazi nagyágyúja lett. A viccek, humoros írások és karikatúrák mellett tréfás képregények és vicces fejtörők is helyet kaptak a százoldalas zsebkönyv hasábjain. A Vicces Tapsi zsebkönyv mai is a Tapsi lapcsalád egyik legnépszerűbb kiadványa, amely saját honlapot és Facebook oldalt is kapott.

A Tapsi lapcsaládot megjelentető LAPU Lap- és Könyvkiadó a gyermekeknek szóló kiadványok mellett évtizedek óta lovas szakkönyvek gondozásával is foglalkozik. Mivel a lovaglás, a lovak közelsége különösen vonzó a gyerekek számára, így kézenfekvő volt a két téma összekapcsolása. Tapsi Lóbarátok címmel jelent meg a lovak között játszódó képregény zsebkönyv. A képregény sorozat szereplői később egy rejtvényes-játékos kiadványba, a Tapsi Lóbarátok magazinba is átköltöztek.

A lapozható játszótársak, vagyis a nyomtatásban megjelenő kiadványok, éppen kapható, legfrissebb számairól honlapunkon és a közösségi médiában is folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket.

A régebben megjelent legsikeresebb kiadványokat időnként újra nyomtatva ismét megjelentettük, hogy az időközben felnövő újabb korosztályok számára is elérhetők legyenek. Ezt a megoldást a jövőben felváltja az online letöltési lehetőség: igyekszünk az évtizedek alatt nyomtatásban kiadott legsikeresebb magazinjainkat és könyveinket e-kiadványként is megjelentetni. Érdemes tehát figyelemmel kísérni honlapunk webáruházát, ahol az újfajta, folyamatosan készülő friss gyűjteményes e-kiadványok mellett a korábbi játékos-rejtvényes nagyágyúk is feltűnnek majd kiváló minőségben letölthető és kinyomtatható formátumban.

A Tapsi rejtvényeit kedvelőknek nem szükséges ezután az újságosoknál és áruházakban vadászni a lapozható játszótársakra. Webáruházunkban, a tapsi.hu boltjában a felnőttek közreműködésével megvásárolható, letölthető és kinyomtatható gyűjteményeket kínálunk.

Nem szeretnénk senkinek elvenni a kedvét a lapozható játszótársak böngészésétől, a nyomdaillatú kiadványok kedvelői továbbra is megtalálják kedvenceiket az újságosoknál és a könyvesboltokban.

Érdemes azonban megjegyezni: a letölthető e-kiadványok egyszerű megoldást kínálnak. Ráadásul a pénztárcát is kímélik: jóval olcsóbbak nyomdában készült társaiknál. Ugyanakkor többször is kinyomtathatók, így nagyobb családokban és közösségekben is rendkívül gazdaságosan használhatók.

A vásárlás után azonnal letölthető gyűjtemény oldalai egyben vagy külön-külön is akárhányszor kinyomtathatók házilag. Ezáltal sokkal jobban megéri, mint egy hagyományosan nyomtatott magazin vagy rejtvénykönyv megvásárlása, amennyiben a gazdasági-pénzügyi szempontokat részesítjük előnyben.

Felhívjuk minden kedves olvasónk figyelmét, hogy a rejtvények, színezők és egyéb készségfejlesztő feladatlapok valamennyi letöltött és kinyomtatott gyűjteménye használható otthon vagy közösségben, óvodában, iskolában, táborokban és más csoportos foglalkozásokon, de árusításra nem sokszorosítható, kereskedelmi forgalomba nem hozható!

Tapsi játékos világának nyomtatott kiadványairól még több információ található a Vicces Tapsi honlapján, a Lapozható játszótársak oldalon. A részletes ismertetés mellett tájékozódhatsz a kiadványok korábbi számairól és az éppen aktuális megjelenésekről. Ha pedig kedvet kapsz valemelyikhez, akkor itt megredelheted és hamarosan viszi a postás.
Ha pedig jobban kedveled a letölthető változatokat, az e-kiadványokat, akkor tekintsd át honlapunk SHOP oldalának kínálatát. Itt igyekszünk majd a frissen készülő letölthető gyűjtemények mellett egy-egy korábbi népszerű nyomtatott kiadvány kletölthető változatát is felsorakoztatni a kínálatba.